Başkan Böcek’ten taksi esnafına müjde

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK, SON GÜNLERDE TAKSİCİ ESNAFINA YÖNELİK ARTAN ŞİDDET OLAYLARINDAN SONRA KENTTEKİ TAKSİCİLERİ SEVİNDİRECEK BİR MÜJDE VERDİ.

HABERDE İNSAN 26.02.2024 15:11:23 0
Başkan Böcek’ten taksi esnafına müjde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, son günlerde taksici esnafına yönelik artan şiddet olaylarından sonra kentteki taksicileri sevindirecek bir müjde verdi. Böcek, Antalya merkez ve ilçelerdeki 6 bin 615 taksiye ücretsiz olarak kamera güvenlik sistemi ile yolcu ve sürücü panik butonu takacaklarını açıkladı.

Böcek, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, toplantı sonrasında, Antalyalı taksi esnafını sevindirecek önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Başkan Böcek, son günlerde artan şiddet olaylarının taksici esnafına yansıdığına dikkat çekerek, evine ekmek götürmek derdinde olan taksici esnafının maruz kaldığı şiddet ve cinayetlerin toplumu derinden yaraladığını söyledi.

'6 bin 515 taksiye takılacak'

Son olarak İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin hunharca öldürülmesinden sonra taksi şoförlerinin ve yolcuların güvenliğinin artırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteğini belirten Böcek, “Yapılan araştırmalar ve teknik çalışmalar neticesinde Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya merkez ve ilçelerimizdeki 6 bin 615 taksimize kamera güvenlik sistemi ile yolcu ve sürücü panik butonu takma kararı aldık” dedi.

'Barış ve güven içinde yolculuk'

Antalyalı taksi esnafına alınan bu kararın hayırlı olmasını dileyen Başkan Muhittin Böcek, “Sistem hem araç içinde kayıt tutarken hem de merkezimizdeki sunucularımıza tutulan kayıtları aktaracaktır. Şoförler odamız ve emniyet müdürlüğümüz iş birliği ile araç içinde oluşan acil durum anında merkezimize ve emniyet birimimize iletilecektir. Barışın ve huzurun kenti için güvenliği arttıracak her türlü önlemi bu ve farklı alanlarda yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'Sürpriz oldu'

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ise Başkan Muhittin Böcek’in aldığı bu karardan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Toplantı öncesinde böyle bir kararın açıklanacağını bilmiyorduk. Bize de sürpriz oldu. Esnaf dostu olan, her zaman yanımızda gördüğümüz Muhittin Başkan’a tüm taksici esnafımız adına teşekkür ederim. Araçların içerisine kamera takılmasıyla ilgili karar Bakanlık kararı ile Haziran ayına kadar uzatılmıştı. Bugün bu kararla çok mutlu olduk. Taksici esnafı olarak taşıyan ve taşınanın mutlu olduğu bir Antalya’da 25 milyon yerli ve yabancı misafire elimizden gelen en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Adana’da arazi kavgası: 2 ölü, 4 yaralı

Tarsus’ta kaza yapan elyaf yüklü tır alev alev yandı

Şehit Uzman Çavuş Çakır, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı

Kozan’da yayla şenlikleri başlıyor

Kahramanmaraş’ta apartman yangını

Mersin’deki orman yangınında jandarma ekipleri aktif rol aldı

Adana’da orman yangınına sebep olan 3 kişi İHA sayesinde yakalandı

Kırmızı ışıkta sürücülere korku salan şüpheliler yakalandı

Freni patlayan vinç iki aracı biçerek uçuruma yuvarlandı: 2 ağır yaralı

Otoyol jandarmasından sivil trafik denetimi

Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Gazze’ye çizimli destek

Mersin’de yola fırlayan çocuğa motosikletler çarptı

Cam silerek korku salan 387 kişiye 544 bin TL ceza

Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Mersin’de anne-kızı öldüren zanlı tutuklandı

Park halindeyken yanmaya başlayan elektrikli araçtaki yangın, 2 saat boyunca söndürülemedi

Adana’da binlerce kilo paça ele geçirildi

Antakya’ya kazandırılan İmam Hatip Lisesi inşaatında sona yaklaşıldı

Başkan Seçer: "Gençler, hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için sizleri Mersin’e bekliyoruz"

Mersin’de gemi kaynaklı deniz kirliliğine 300 milyon TL ceza kesildi

Denizde bulunan teknenin sahibi aranıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucuya 3 tutuklama

15 yaşındaki genç, limonata satarak hayaline yürüyor

Sıcak havalarda havyanlar dev vantilatör ile serinliyor

Mersin Üniversitesi, kendi enerjisini üretiyor

Trafikte cam silen gençler artık zorla kapıları açıp para istiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Andırın’ın prestij caddesini yeniledi

Kavurucu sıcakta kadınların tandır başında zorlu mesaisi

Merhum Başkan Zeyrek’in ismi Defne’de yaşatılacak

Çukurova’da yeşil dönüşüme 50 milyon TL destek

Yükleniyor