Başkan Böcek’ten taksi esnafına müjde

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK, SON GÜNLERDE TAKSİCİ ESNAFINA YÖNELİK ARTAN ŞİDDET OLAYLARINDAN SONRA KENTTEKİ TAKSİCİLERİ SEVİNDİRECEK BİR MÜJDE VERDİ.

HABERDE İNSAN 26.02.2024 15:11:23 0
Başkan Böcek’ten taksi esnafına müjde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, son günlerde taksici esnafına yönelik artan şiddet olaylarından sonra kentteki taksicileri sevindirecek bir müjde verdi. Böcek, Antalya merkez ve ilçelerdeki 6 bin 615 taksiye ücretsiz olarak kamera güvenlik sistemi ile yolcu ve sürücü panik butonu takacaklarını açıkladı.

Böcek, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, toplantı sonrasında, Antalyalı taksi esnafını sevindirecek önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Başkan Böcek, son günlerde artan şiddet olaylarının taksici esnafına yansıdığına dikkat çekerek, evine ekmek götürmek derdinde olan taksici esnafının maruz kaldığı şiddet ve cinayetlerin toplumu derinden yaraladığını söyledi.

'6 bin 515 taksiye takılacak'

Son olarak İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin hunharca öldürülmesinden sonra taksi şoförlerinin ve yolcuların güvenliğinin artırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteğini belirten Böcek, “Yapılan araştırmalar ve teknik çalışmalar neticesinde Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya merkez ve ilçelerimizdeki 6 bin 615 taksimize kamera güvenlik sistemi ile yolcu ve sürücü panik butonu takma kararı aldık” dedi.

'Barış ve güven içinde yolculuk'

Antalyalı taksi esnafına alınan bu kararın hayırlı olmasını dileyen Başkan Muhittin Böcek, “Sistem hem araç içinde kayıt tutarken hem de merkezimizdeki sunucularımıza tutulan kayıtları aktaracaktır. Şoförler odamız ve emniyet müdürlüğümüz iş birliği ile araç içinde oluşan acil durum anında merkezimize ve emniyet birimimize iletilecektir. Barışın ve huzurun kenti için güvenliği arttıracak her türlü önlemi bu ve farklı alanlarda yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'Sürpriz oldu'

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ise Başkan Muhittin Böcek’in aldığı bu karardan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Toplantı öncesinde böyle bir kararın açıklanacağını bilmiyorduk. Bize de sürpriz oldu. Esnaf dostu olan, her zaman yanımızda gördüğümüz Muhittin Başkan’a tüm taksici esnafımız adına teşekkür ederim. Araçların içerisine kamera takılmasıyla ilgili karar Bakanlık kararı ile Haziran ayına kadar uzatılmıştı. Bugün bu kararla çok mutlu olduk. Taksici esnafı olarak taşıyan ve taşınanın mutlu olduğu bir Antalya’da 25 milyon yerli ve yabancı misafire elimizden gelen en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

16. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Yarın Koşuluyor

Mersin'de kamyonette 500 kilo bozuk et yakalandı

Adana'da meme kanseri taraması için iş birliği

Mersin'de kamyonette 500 kilo bozuk et ele geçirildi

FETÖ'ye 34 ilde operasyon: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yaban hayatına müdahaleye 3,9 milyon TL ceza

12 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası komisyona sevk edildi

Adana Büyükşehir’den Gazetecilere Saygısızlık!

Trendyol 1. Lig'de 20. Hafta Heyecanı Başlıyor

Uyuşturucu Operasyonlarında 424 Şüpheli Yakalandı

AK Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 275'e yükseldi

Gaziantep'te Engelli ve Yaşlılar İçin 852 Haneye 2.795 Kez Hizmet

Giresun Valiliğine Mustafa Koç Atandı

Fenerbahçe, Süper Kupa Finalinde Galatasaray'ın Rakibi Oldu

Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması Finalistleri Açıklandı

Meteoroloji’den 36 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Bekleniyor

63 İlde Geniş Çaplı Narkotik Operasyonu: 1 Tonun Üzerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi

19 İlde Vali Değişikliği Gerçekleşti

Ankara'nın Çankaya ve Sincan İlçelerinde Gün Boyu Su Kesintisi

RATEM Başkanı Gündoğan, Görevdeki İlk Ziyaretlerini Adana'da Gerçekleştirdi

Gündoğan'ın İlk Ziyaretleri Memleketi Adana'da Gerçekleşti

Göksu Nehri'ni Kirleten Tesise 1,3 Milyon Lira Artırımlı Ceza

Balkanlar'dan Gelen Soğuk Hava Dalgası Yurdu Etkisi Altına Alacak

Hatay’da Elektrik Kesintilerine Karşı Seferberlik: Ekipler Arızaları Gidermek İçin Sahada

Kozan Şoförler Odası Başkan Adayı Veli Kabacık Sahada,

Fenerbahçe ve Samsunspor Süper Kupa'da İlk Kez Karşılaşıyor

Emeklilerden zam tepkisi: “Açlık sınırının altında yaşıyoruz”

Kapalıçarşı merkezli kara para operasyonunda 68 şüpheli yakalandı

Merkez Sağ Parti Adana İl Başkanı Mahmut Yenel’in 5 Ocak Kutlama Mesajı

Yükleniyor