Bangladeş Büyükelçisi Haq ve İş İnsanı Cumali Yılmaz'dan Adana’ya Stratejik Ziyaret

Bangladeş Ankara Büyükelçisi M. Amanul Haq ve iş insanı Cumali Yılmaz, Türkiye-Bangladeş ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Adana’da Vali Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya geldi.

YEREL 8.10.2024 23:14:00 0
Bangladeş Büyükelçisi Haq ve İş İnsanı Cumali Yılmaz

 

Bangladeş Ankara Büyükelçisi M. Amanul Haq ve iş insanı Cumali Yılmaz, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek amacıyla Adana'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında heyet, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik iş birliklerini ele aldı.

Heyetin ilk durağı, Adana Valiliği oldu. Vali Köşger, Büyükelçi Haq ve Cumali Yılmaz’ı makamında ağırlayarak, Bangladeş'in siyasi ve ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı. Türkiye ve Bangladeş arasındaki dostluğun daha da derinleşmesi gerektiğini vurgulayan Vali Köşger, Adana’nın tarım ve sanayi potansiyelinin iki ülke arasında ortak projeler için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Ayrıca, turizm ve kültürel alışverişin geliştirilmesinin de halklar arasında daha güçlü bağlar kurabileceğine dikkat çekti.

Büyükelçi Haq, Adana'nın kültürel zenginliklerinden etkilendiğini dile getirerek, Türkiye'nin Bangladeş için önemli bir stratejik ortak olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki ticari ve kültürel iş birliğinin artmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Haq, bu alanda daha fazla fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Heyetin ikinci durağı, Adana Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükelçi Haq ve iş insanı Cumali Yılmaz, Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından ağırlandı. Başkan Karalar, Adana'nın tarım ve sanayi alanlarındaki güçlü potansiyeline dikkat çekerek, Bangladeş ile ticari ilişkilerin daha da derinleştirilebileceğini ifade etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari iş birliklerinin yanı sıra kültürel alışveriş olanakları da gündeme geldi. Başkan Karalar, özellikle tarım ürünleri ticareti, sanayi yatırımları ve turizm programlarında iki ülke arasında büyük fırsatlar olduğunu belirtti.

Büyükelçi Haq, Adana'nın ekonomik potansiyelinden etkilendiğini ve Türkiye ile Bangladeş arasında yeni ticari iş birliği fırsatlarının doğduğunu vurguladı. Her iki ülkenin ekonomik ve kültürel bağlarını güçlendirmek için olumlu adımlar atılacağına dikkat çekildi. Ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için olumlu bir çerçevede son buldu.

DAİMFED büyümeye devam ediyor

Yerde bulduğu 40 bin TL’lik altını sahibine teslim etti

MESKİ’den bayram hazırlığı

Akdeniz’de kurban satış yerleri hazır

Anamur’da 66 bin adet kaçak makaron ele geçirildi

Anamur’da hafızlık tescil programı düzenlendi

Kozan’ın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Gençlerin tepki çeken görüntüsü: Biri kamera açısını değiştirdi, diğeri koridorda tuvaletini yaptı

Lastiği patlayan kamyonet takla attı

Mersin’de afetlere hazırlık için eğitim ve atölye çalışması yapıldı

Traktörde 4 yıl önce cesedi bulunmuştu, cinayet şüphelileri yakalandı

İskenderun’da öğrencilere sigara satan işyerleri denetlendi

Durdurulan şahısların üzerlerinden ruhsatsız silah çıktı

İskenderun’da asayiş operasyonu: 3 gözaltı, 2 tutuklama

Hatay’da hapis cezasıyla aranan 4 kişi tutuklandı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden vatandaşlara cenaze ve taziye hizmeti

Adana’da belediyenin arazisinde açtığı yolun 4 metresini kapattı

Bunlar özel işçiler: Günlük 250-300 ton patates yükleyip 2 bin 500 TL kazanıyorlar

Duvara toslayan at telef oldu

Kurban Bayramında kasaplar dışında kıyma çeken esnafa ceza

Mersin’de binlerce motosiklet denetlendi, yüzlercesi trafikten men edildi

Antakya’da saman balyaları yandı

Ülkesine dönüş yapan Suriyelilerin buruk heyecanı

Ayağına ip dolanan kırlangıca itfaiyeden müdahale

Tarım işçilerini taşıyan servis midibüsü ters döndü: 25 yaralı

Adana’da geri dönüşüm fabrikasında yangın

Aracın motoruna giren yavru kediyi itfaiye kurtardı

Adana’da geri dönüşüm fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

Kahramanmaraş’ta iki grup arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavga kamerada: 1 ölü, 1 yaralı

Hatay’da kaçakçılara operasyon: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yükleniyor