Bakan Yerlikaya’nın duyurduğu ’Kaplanlar’ çetesinde tutuklu sayısı 16’ya yükseldi

Bakan Yerlikaya’nın duyurduğu ’Kaplanlar’ çetesinde tutuklu sayısı 16’ya yükseldi

GÜNDEM 17.02.2025 10:06:18 0
Bakan Yerlikaya’nın duyurduğu ’Kaplanlar’ çetesinde tutuklu sayısı 16’ya yükseldi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bugün duyurduğu Mersin’in Erdemli ilçesinde kendilerini ’Kaplanlar’ diye adlandıran, iş yerlerini kurşunlayarak korku, şantaj ve tehditle haraç alma, yağma gibi suçlar işledikleri iddia edilen çeteye yönelik operasyonda, tutuklu sayısı 16’ya yükseldi.
Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bugün açıkladığı ’Kaplanlar’ çetesinin Mersin’in Erdemli ilçesinde bir süredir bazı iş yerlerini kurşunlayan, haraç isteyip tehdit eden, zorla senet imzalatıp yağma gibi olaylara karıştığı bu yüzden de detaylı takip çalışması yapıldığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 4 ay süren çalışmada şüpheliler belirlendi. Belirlenen şahısların yakalanması için önceki hafta Özel Harekat Timlerinin de desteğiyle ilçe genelinde 33 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 22 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 300 bin TL, 6 tabanca, 6136 sayılı Kanun’a giren muşta ve bıçaklar, bir miktar uyuşturucu madde, pos cihazı, silahlara ait mermiler ile birlikte çeşitli suç unsurları ele geçirildi. ’Silahlı tehdit, iş yeri kurşunlama, şantaj, silah zoruyla senet imzalatma, birden fazla kişiyle nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi birçok suçtan adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15’i tutuklanırken, 7’si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Çetenin lider kadrosundan bir kişi daha yakalanıp tutuklandı
Operasyon çerçevesinde firari olarak aranan şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdüren polis, B.T., B.O. ve S.O.’nun adreslerini tespit etti. Adreslere düzenlenen operasyonla 3 şüpheli de yakalandı. Emniyette ifadesi alınan 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şahıslardan çetenin lider kadrosundan olduğu ileri sürülen B.T. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kaldı.
Şüphelilerin akşam ve geceleri iş yerleri önlerine gelerek kurşunladıkları anlar güvenlik kameralarına yansımıştı.

Depremde hasar gören 6 ibadethane, restorasyonu sonrası ibadete açıldı

Tırın kopan lastik kaplaması, zincirleme kazaya sebep oldu: O anlar kamerada

Canlarını hiçe saydılar: Bu kadarı da olmaz dedirten görüntü

Osmaniye’de kocası tarafından öldürülen kadın gözyaşları arasında toprağa verildi

Mersin’de ’Tükenmeyen Sevgiler, Dönüşen Eserler Sergisi’ açıldı

TÜVTÜRK’te şaka gibi kaza

Özel eğitim öğrencileri çiçek dikti

Cep telefonu bataryası patladı: O anlar kamerada

Boşandığı karısını öldürdü, "Amacım eşim ya da oğluma zarar vermek değildi" dedi

Bariyerleri aşarak ilerleyen kamyon üst geçitten uçmaya ramak kala durdu

Tarsus Emekli Evi, emeklilerin buluşma noktası oldu

Osmaniye’de 20 yaşındaki kadın kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Polislerden öğrencilere uygulamalı eğitim

Gastroenteroloji Uzmanı Taşdoğan: "Çölyak hastalığı farklı sağlık sorunlarına yol açabilir"

MESKİ, Toroslar, Kazanlı ve Homurlu’da kanalizasyon hattı yapımına başladı

İngilizce konuşma kulübü ’Hello Mersin’ yaygınlaşıyor

Evleri yangında küle dönen çift zor durumda kaldı

Mersin’de feci kaza: Araçtan atlayan kız çocuğuna tır çarptı

Depremin merkezinde 1 milyon kişiye psikososyal destek verildi

Şehit babasının bayrak değişimi isteği yerine getirildi

Mersin’de ’Patiköy Doğal Yaşam Alanı’ hizmete açıldı

Sıcaklar arttı, Adana’da ’bici bici’ zamanı geldi

Okul önlerinde uyuşturucu alarmı: 43 şüpheli yakalandı

’Yüreğim yanıyor’ diyerek burukluğunu anlatan fedakar anne, 3 engelli çocuğuna yıllardır gözü gibi bakıyor

Özgür Özel’e saldıran şahsın evlatlarını katletmesinin üzerinden 21 yıl geçti

Özel güvenlik görevlisi ile tilkinin dostluğu görenleri şaşırtıyor

Hatay’da trafik kazası: 3 yaralı

Hatay’da 4. kattan düşen çocuk yaralandı

Tarsus’ta ilk defa bir hastaya kalıcı kalp pili takıldı

Kahramanmaraş’ta sağanak ve dolu etkili oldu

Yükleniyor