Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Gazze’ye çizimli destek

Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Gazze’ye çizimli destek

GÜNDEM 31.07.2025 15:03:26 0
Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Gazze’ye çizimli destek
Mersin’in Anamur ilçesinde Hz. Ebubekir Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, Gazze’ye yönelik saldırılara çizimleriyle tepki gösterdi. Anamur İlçe Müftülüğüne bağlı kurs bünyesinde düzenlenen etkinlikte, çocuklar Filistin’e destek ve kardeşlik mesajları verdi.
Öğrencilerin hazırladığı ortak resim çalışmasında Filistin bayrağı, Kudüs silueti, dua eden çocuk figürleri, zeytin dalı, anahtar sembolü ve barış güvercinleri gibi temalar yer aldı. Çocuklar ayrıca çizimlere kendi yazdıkları dua ve mesajları da ekledi.
Kur’an Kursu öğrencisi Naime Reyyan Uysal, çalışmaya katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Filistin’deki çocukların bizden dua beklediğini düşünüyorum. Bu resmi çizerken onlar için dua ettim. İnşallah bir gün barış gelir" dedi.
Etkinliği değerlendiren Kur’an Kursu öğreticisi Ümmühan Gülaçtı ise "Çocuklarımız sadece ayet ezberlemiyor; merhameti, ümmet bilincini ve mazluma sahip çıkmayı da öğreniyor. Çizim etkinliği, onların Filistin’deki kardeşlerine yönelik vicdani duruşlarını pekiştirdi" ifadelerini kullandı.
Etkinlik sırasında Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan da çalışmaları yerinde inceleyerek öğrenci ve öğreticileri tebrik etti. Fidan, "Gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi, öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Program kapsamında ayrıca ’Nuh’un Gemisi’ temalı maskeli canlandırmalar ile Hz. Musa’nın Firavun’a karşı duruşunun işlendiği anlatımlar da yapıldı. Etkinliğin, öğrencilerin hem eğlenerek öğrenmesini hem de ahlaki ve sosyal farkındalık kazanmasını amaçladığı belirtildi.
Hz. Ebubekir Camii Yaz Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen bu faaliyetler, çocukların Kur’ani değerlerle donanmış, duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesini hedefliyor.

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Eskişehir, ELoGE ödülünü üçüncü kez kazandı

Adana'da medya için yapay zekâ eğitimi düzenlendi

Tolga Bilget Maltepe'de unutulmaz piyano resitali verdi

Adana ve Mersin selinde 33,5 milyon TL yardım

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Nacar: Togg ‘Seyhan’ Adana'ya yakışır

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özdemir:”Şov yapmayın işinizi yapın”

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Osmaniye’de anma programı düzenlenecek

Mersin'de 4. Nergis Şenliği yoğun ilgi gördü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana İl Teşkilatı, 15 Şubat’ta yapılacak olağan il kongresi öncesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayseri'de İhracatın Yıldızları Ödüllendirildi

Osmangazi'de 6 Şubat Depremleri Anıldı

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Paneli Kozan'da Yapıldı

Adana Yüreğir'e Yeni Evlendirme Dairesi Yapılıyor

Nuri Aslan deprem anmasında sessiz yürüyüşe katıldı

Nevşehir Belediyesi 6 Şubat Depremlerini andı

Meteoroloji'den sel ve çığ uyarısı: Kuvvetli yağış geliyor

Deprem sonrası eğitim raporu: 75,5 milyon kişiye destek

125 yıllık irmik helvası dondurmayla buluştu, Dubai'ye uzandı

MİT, MOSSAD'a bağlı casusluk operasyonunu çökertti

Forex dolandırıcılığına 48 gözaltı, 120 milyon liralık mala el konuldu

Deprem bölgesinde 455 bin bağımsız bölüm tamamlandı

Zeydan Karalar tahliye sonrası Adana'da deprem şehitlerini andı

6 Şubat Depremleri'nin 3. Yılı: 53 Bin 537 Can Kaybı

Nezihe Yalvaç Turizm MTAL Akdeniz bölge birincisi

Yükleniyor