Anadolu Buluşmaları'nın 7'ncisi Adana'da Gerçekleşti

Anadolu Sigorta'nın geleneksel etkinliği Adana'da düzenlendi. KOBİ'lerin risk yönetimi ve sigorta bilinci masaya yatırıldı, Adana'nın sigorta karnesi değerlendirildi.

GÜNDEM 4.11.2025 20:10:22 0
Anadolu Buluşmaları

Anadolu Sigorta'nın KOBİ'ler, iş dünyası, acenteler ve üniversite öğrencileriyle sigorta bilincini güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Anadolu Buluşmaları'nın yedincisi Adana'da düzenlendi.

ADANA (İGFA) - Anadolu Sigorta'nın gelenekselleşen "Anadolu Buluşmaları" etkinlik serisinin yeni durağı Adana oldu.

Geniş Katılımlı Buluşma

KOBİ'ler, iş dünyası, acenteler ve üniversite öğrencilerinden oluşan geniş bir kitleyi bir araya getiren Anadolu Buluşmaları'nın yedincisi, 31 Ekim'de Adana'da, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte Adana'nın sigorta karnesi değerlendirilirken KOBİ'lerin risk yönetimi ve sigorta bilincinin artırılmasına yönelik konular ele alındı.

Önemli İsimler Bir Arada

Gazeteci Noyan Doğan moderatörlüğünde düzenlenen panelin konuşmacıları arasında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan ve Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü Özge Küllah Kurtuluş yer aldı.

Adana'nın Sigorta Karnesi

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan, konuşmasında Adana'nın sigorta karnesine değindi. Adana'da sınai ticari grupta sigortalılık oranı, yüzde 50 seviyesinde seyrettiğini belirten Tuğtan, "Bu oran aslında iyi gibi görünmekle birlikte büyük tesislerde yüzde 90'ın üzerinde, orta büyüklükteki işletmelerde yüzde 25 civarındayken, daha küçük işletmelerde ise yüzde 10-5 seviyelerine kadar düşüyor. Dolayısıyla özellikle küçük ve orta boy işletmelerde ciddi bir koruma açığı olduğunu görüyoruz.

Sigorta Bilinci Eksikliği

Aslında sivil tarafta da biraz benzer durum var. Yani kaskoda da zorunlu olan poliçelerde dahi Adana'da, Türkiye geneli ortalamasının altında bir tablo görüyoruz. Konutta Türkiye ortalamasına yakın yüzde 28'lik bir sahiplik oranı var ama kaskoya baktığımız zaman yüzde 25 gibi bir oran görüyoruz. Bu oran Türkiye ortalamasının 6-7 puan altında bir sigorta sahiplik oranı anlamına geliyor. Trafik zorunlu poliçe olmasına rağmen, orada bile Türkiye ortalamasının yüzde 10 altında ve yüzde 70 seviyelerinde bir sigortalılık oranı var" diye konuştu.

Mersin Limanı'nda Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 13 Organizatör Gözaltında

TBMM'de 240 Saatlik Bütçe Maratonu Tamamlandı

İSDEMİR Genel Müdürü Ayhan Akın'ın TİMBİR Ziyareti

AJet İstanbul-Beyrut hattını açtı: İlk uçuş törenle karşılandı

37 İlde FETÖ Operasyonu: 121 Şüpheli Yakalandı

Türk Dünyası Medya ve İletişim İş Birliği Al-Farabi Üniversitesi'nde Masaya Yatırıldı

İzmir'de Meslek Fabrikası 35 Kişiyi İş Sahibi Yaptı

Trabzon, Rize ve Artvin'e Kuvvetli Yağış Uyarısı

Ağar Van'da konuştu: Asgari ücretle geçinmek imkansız

Siber Suçlarla Mücadelede 5 Günde 346 Şüpheli Yakalandı

Yurdun büyük bölümüne yağış uyarısı! Akdeniz'de kuvvetli sağanak!

FETÖ'ye Yönelik Geniş Çaplı Operasyon: 32 İlde 92 Şüpheli Yakalandı

Trafik Kazasında Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu

Adana Büyükşehir'den Yenileme Çalışması

Adana'da 16 Günlük Aktivizm Başladı

Güngör Geçer'den Pozantı'da İnceleme ve Açılış

Mersin'e 150 Yataklı Yeni Hastane 2026'da Hizmete Giriyor

Hafta Sonu Türkiye Genelinde Etkili Yağış Bekleniyor

2025 e-TEP/2 İngilizce Yeterlik Sınavı Yarın Gerçekleşecek

500 Bin Sosyal Konuta 17 Günde 5,3 Milyon Başvuru

İki ilde uyuşturucu operasyonu: 447,5 kilo madde ele geçirildi

Uludağ: 'Öğretmenler Milletin Aklı ve Vicdanıdır'

İtalya–İspanya tenis rekabeti ve Bologna'da Türk tenisine model arayışı

Söylemez: Kadına Şiddetle Mücadele Devlet Politikası

Şiddetin Kökenleri ve Çözüm Yolları Tartışıldı

Çiftlik-Karagedik Grup Yolu Çalışmaları Hızla İlerliyor

AK Parti Adana'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Türkiye'de Kuraklık Kalıcı Bir Soruna Dönüşüyor

MEB'den 450 şube müdürü kadrosu için görevde yükselme atama hazırlığı

Eğitim-Bir-Sen: Öğretmen Emeği Görmezden Gelinemez

Yükleniyor