Anadolu Buluşmaları'nın 7'ncisi Adana'da Gerçekleşti

Anadolu Sigorta'nın geleneksel etkinliği Adana'da düzenlendi. KOBİ'lerin risk yönetimi ve sigorta bilinci masaya yatırıldı, Adana'nın sigorta karnesi değerlendirildi.

GÜNDEM 4.11.2025 20:10:22 0
Anadolu Buluşmaları

Anadolu Sigorta'nın KOBİ'ler, iş dünyası, acenteler ve üniversite öğrencileriyle sigorta bilincini güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Anadolu Buluşmaları'nın yedincisi Adana'da düzenlendi.

ADANA (İGFA) - Anadolu Sigorta'nın gelenekselleşen "Anadolu Buluşmaları" etkinlik serisinin yeni durağı Adana oldu.

Geniş Katılımlı Buluşma

KOBİ'ler, iş dünyası, acenteler ve üniversite öğrencilerinden oluşan geniş bir kitleyi bir araya getiren Anadolu Buluşmaları'nın yedincisi, 31 Ekim'de Adana'da, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte Adana'nın sigorta karnesi değerlendirilirken KOBİ'lerin risk yönetimi ve sigorta bilincinin artırılmasına yönelik konular ele alındı.

Önemli İsimler Bir Arada

Gazeteci Noyan Doğan moderatörlüğünde düzenlenen panelin konuşmacıları arasında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan ve Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü Özge Küllah Kurtuluş yer aldı.

Adana'nın Sigorta Karnesi

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan, konuşmasında Adana'nın sigorta karnesine değindi. Adana'da sınai ticari grupta sigortalılık oranı, yüzde 50 seviyesinde seyrettiğini belirten Tuğtan, "Bu oran aslında iyi gibi görünmekle birlikte büyük tesislerde yüzde 90'ın üzerinde, orta büyüklükteki işletmelerde yüzde 25 civarındayken, daha küçük işletmelerde ise yüzde 10-5 seviyelerine kadar düşüyor. Dolayısıyla özellikle küçük ve orta boy işletmelerde ciddi bir koruma açığı olduğunu görüyoruz.

Sigorta Bilinci Eksikliği

Aslında sivil tarafta da biraz benzer durum var. Yani kaskoda da zorunlu olan poliçelerde dahi Adana'da, Türkiye geneli ortalamasının altında bir tablo görüyoruz. Konutta Türkiye ortalamasına yakın yüzde 28'lik bir sahiplik oranı var ama kaskoya baktığımız zaman yüzde 25 gibi bir oran görüyoruz. Bu oran Türkiye ortalamasının 6-7 puan altında bir sigorta sahiplik oranı anlamına geliyor. Trafik zorunlu poliçe olmasına rağmen, orada bile Türkiye ortalamasının yüzde 10 altında ve yüzde 70 seviyelerinde bir sigortalılık oranı var" diye konuştu.

Taner Gülleri: Kocaelispor Benim Her Şeyim

Hayırsever İş İnsanlarından Yenidam Camii'ne Önemli Destek

Ankara ve Mersin Kent Konseyleri Kardeşlik Protokolü İmzaladı

Osmangazi Kitap Fuarı 8'inci Gününde Yoğun İlgi Gördü

Kaçakçılığa darbe: 51 milyon makaron ele geçirildi

Sakarya Büyükşehir Adana'dan galibiyetle döndü

Varda Ultra Trail'ın 3'üncüsü Adana'da başlıyor

Adana'da Çocuk Yaşta Evlilikle Mücadele Eğitimi

Adana trafiğini rahatlatacak proje başladı

Adana'da Gençler İçin Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

Adana Su Ürünleri OSB ile Örnek Merkez Oluyor

Sakarya Büyükşehir Adana deplasmanında zirveyi korumak istiyor

Marmara, Ege ve Akdeniz'de Kuvvetli Sağanak Tehlikesi

45 İlde FETÖ Operasyonu: 178 Gözaltı, 67 Tutuklama

Isparta'da Silah Kaçakçılarına 41 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Dünya Asrın İnşasına Şahit Oldu

Konya'da hafızlık yolculuğuna Başkan Kılca'dan destek

41 ilde silah kaçakçılığına büyük operasyon: 3 binden fazla tabanca ele geçirildi

41 ilde silah kaçakçılarına operasyon: 135 gözaltı

Adana Büyükşehir'den üreticiye toprak ve su analizi hizmeti

Uyuşturucu Hükümlüsü Jandarma Operasyonunda Yakalandı

Adana Sanayisi Uluslararası Yatırım Merkezi Olma Yolunda

Anadolu Buluşmaları'nın 7'ncisi Adana'da Gerçekleşti

Başkan Ali Avan'dan Gönüllere Sıcak Dokunuş

Adana’dan Londra’ya Gençlik Atlası Uzman Projesi Köprüsü

Arsin Sahil Parkı'na Hami Mandıralı Anıtı

Aile Yılı'nda 1201 Çocuk Sıcak Yuvaya Kavuştu

Sarıçam’da saz ve gitar kursları gençlerle buluştu

Bursa Yenişehir'de Sigara Bıraktırma Polikliniği Başarı Hikayeleri Yazıyor

Giresun'a 62 Milyon TL'lik 4 Yeni Köprü Müjdesi

Yükleniyor