Akdeniz'de kaldırımlar yenileniyor, ağaç diplerine kompozit ızgara yerleştiriliyor

YEREL 8.06.2021 11:30:14 0
Akdeniz

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez Akdeniz ilçesindeki caddelerde deforme olmuş yol ve kaldırımları yeniliyor, ağaç diplerine kompozit ızgaralar yerleştiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve yenileme kapsamına alınan caddelerde çalışmalar sürüyor. Bir süredir devam eden yol ve kaldırım yenileme çalışmaları ile yıllardır deforme olmuş yol ve kaldırımlar standartlara uygun, daha estetik ve konforlu bir hale getiriliyor. Yenilenen kaldırımların estetik hale getirilmesi için de Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri devreye giriyor.
Büyükşehir ekiplerinin program dahilinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, yol ve kaldırımlar önce yenileniyor. Gerekli altyapı ve üstyapı işlemleri tamamlandıktan sonra caddelerin daha estetik ve güzel görünmesi için Park ve Bahçeler Dairesi çalışmalarına başlıyor.

Hem ağaç dipleri korunuyor hem estetik bir görüntü oluşuyor
Bir süre önce yenileme çalışmalarının tamamlandığı Kuvayi Milliye Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, ağaç diplerine kompozit ızgaralar yerleştiriyor. Kompozit ağaç dibi ızgaraları hem ağaç köklerini insan kaynaklı atıklardan koruyor hem de daha estetik bir görüntü oluşturuyor.
Söz konusu caddede çalışmalarını tamamlayan ekipler daha sonra Fasih Kayabalı, Fatih, Cengiz Topel ve Çakmak caddelerinde de aynı uygulamayı yapacak. Çalışmalar, yenilenen tüm caddelerde sürdürülecek.

“Amacımız daha estetik bir görüntü sağlamak”
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, ekiplerin sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahin, “Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, burada kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladı. Park ve Bahçeler Dairesi olarak biz ağaç altı ızgaraları yerleştiriyoruz. Amacımız daha estetik bir görüntü sağlamak. Izgaraların içerisine doğal taşları yerleştiriyoruz. Kenarlarını komple betonla kapatıyoruz. Temizlik açısından daha kolay olacağını düşünüyoruz. Sigara izmaritleri atılmasın, yabancı ot çıkmasın diye kenarlarını harçlarla kapatıyoruz. Daha temiz, daha estetik görüntü kazandırmak için kompozit dediğimiz ağaç ızgaraları kullanıyoruz. Bu uygulamalarımızı kent içerisinde yeni yapılan kaldırımlarda devam ettireceğiz” dedi.

Mersin’de 2 gün önce eve giren yılanı itfaiye erleri bulup çıkarttı

Dörtyol’da otomobil narenciye bahçesine uçtu

Havalandırma boşluğuna düşen kedi duvar kırılarak kurtarıldı

Hatay’da toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Otomobil alev alev yandı

Mersin’de tefecilik yapan 3 şüpheli tutuklandı

Osmaniye’de kırmızı ışıkta duran vatandaştan örnek davranış

Adana’da 3 ton bozulmuş at eti ele geçirildi

MESKİ’den su sıkıntısı çeken köye kalıcı çözüm

Deprem sonrası iyileştirme çalışmalarının sürdüğü Hatay havalimanında uçuşlara 1 ay süreyle ara verilecek

’Kilikya Yolu’ doğa ve tarih tutkunlarını bekliyor

Kolay beslenmeye alışan deniz kaplumbağaları balıkçı barınağını terk etmiyor

Mersin’de yerel ve atalık tohumlar gelecek kuşaklara aktarılıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucuya 14 tutuklama

Üzerinden geçmeye çalıştığı sulama kanalına düşen şahsın ayağı kırıldı

İş yerini kurşunlama olayında 4 tutuklama

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarıma can suyu olmaya devam ediyor

Tesis içerisinde drift pahalıya mal oldu: 99 bin TL ceza yediler

Zehir taciri kilolarca uyuşturucu ve 375 bin TL ile yakalandı

Kilolarıyla gündeme gelmişti: 18 gün içerisinde 29 kilo verdi

Evi kaçak sigara üretim merkezi yapmışlar: 2 gözaltı

Kozan Belediye Başkanı Atlı:" Gençlerin sesi her zaman yankı bulacak"

Hatay’da ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi

Kebap konusunda meydan okuyanlara Adanalılar resti çekti

Kardeşini kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybetti

Yetiştirdiği ürünleri, aracısız satan çiftçinin yüzü güldü

Büyükşehir belediyesi yetersiz kaldı vatandaş kendisi ilaçladı

Diyet ve sporla 9 ayda 77 kilo verdi

Motosikletlerin çarpıştığı kazada, yaşlı adam ağır yaralandı

Gastronomi şehri Hatay’da damak çatlatan 10 lezzet tescillendi

Yükleniyor