ADASO’da iş dünyasına girişim sermayesi yatırım fonu anlatıldı

ADASO’da iş dünyasına girişim sermayesi yatırım fonu anlatıldı

GÜNDEM 13.03.2025 11:48:15 0
ADASO’da iş dünyasına girişim sermayesi yatırım fonu anlatıldı
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’nın sunduğu imkanları anlamak, bu fonları şirketlerin büyümesi ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi için kullanmanın büyük önem taşıdığını söyledi.
Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) iş birliğiyle düzenlenen ‘Şirketler İçin Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Avantajları’ toplantısı düzenlendi. Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda iş dünyası temsilcisi katılım sağladı.
Hızla değişen bir ekonomik ve teknolojik dönüşümün tam ortasında bulunan dünyada yapay zeka, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve yenilikçi iş modellerinin vazgeçilmez olduğuna değinen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Ancak bu değişim dalgasında ayakta kalmak ve öne geçmek için sermayeye erişim, doğru yatırımlar ve güçlü iş birlikleri her zamankinden daha kritik bir önem taşıyor. İşte tam da bu noktada, Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (GSYF), hem şirketlerimiz hem de girişimcilerimiz için büyük bir fırsat sunuyor. Bu nedenle Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’nın sunduğu imkanları anlamak, bu fonları şirketlerimizin büyümesi ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi için kullanmak büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’nın yalnızca finansal bir kaynak değil aynı zamanda bilgi, deneyim ve ağ oluşturma fırsatları sunduğunu ifade eden Kıvanç, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bu fonlar, start-up’lara büyüme sermayesi sağlarken; köklü şirketlerimize de yeni pazarlara açılma, Ar-Ge yatırımlarını artırma ve teknolojiyle entegre olma şansı veriyor. Üstelik, vergisel avantajlarıyla da hem yatırımcılar hem de girişimciler için cazip bir model oluşturuyor. Bugün burada, bu avantajları en yetkin isimlerden dinleyeceğiz ve somut örneklerle bu fırsatların nasıl hayata geçirilebileceğini tartışacağız."
Açılış konuşmalarının ardından toplantıda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Danışmanı A. Cüneyt Selçuk "Türkiye’de Girişim Sermayesi Ekosistemine Bakış" ve EY Türkiye Vergi Bölümü Direktörü Ahmet Tunalı "GSYF Yatırım Süreci ve Vergi Avantajları" konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantı soru-cevap akabinde son buldu.

Mersin’de anne 5 yaşındaki çocuğunu bıçaklayarak öldürdü

Akdenizli balıkçılar ’Vira Bismillah’ dedi

Mersin’de 73 yaşındaki adam intihar etti

Osmaniye’de iş yerinde 2 kişinin cansız bedenleri bulundu

Silifke’de motokuryelere trafik eğitimi

Kaymakam Topsakaloğlu ile Başsavcı Çatlı bir araya geldi

Silifke’de iki caddeye yeni düzenleme

Dozerini çek karşılığı satmak istedi, dolandırıldı iddiası

Vali Toros, öğrencilerle birlikte fidan dikti

Mersin’de tatil sitesinde yangın

Onikişubat Belediyespor Voleybol Takımı resmen kuruldu

Otoyolda yolcu otobüsü alev alev yandı

Antakya’nın tarihi caddeleri yeniden hayat buluyor

Toplumsal dayanışmaya sigorta katkısı: Özhedef’ten İdilliler Derneğine destek

İskenderun’da hırsızlık yapan 2 kişi yakalandı

Oto faresi 3 hırsız yakalandı; 2 tutuklama

Mersin’de kaçak makaron operasyonu: 2 gözaltı

Silahlı saldırıya uğrayan şahıs yaralandı

Akdeniz’de temizlik seferberliği: Her gün 350 ton çöp toplanıyor

Yayladağı’nda gençlik festivali gerçekleştirildi

Antakya’da müstakil evde yangın çıktı

Dörtyol’da orman yangını büyümeden söndürüldü

Depoya çevrilmiş gizli bölmede 31 bin 98 ilaç, bin 538 tıbbı malzeme ele geçirildi: 2 gözaltı

Kızkalesi’nde ’Yüz Tanıma Sistemi’ devrede: 73 gözle takip ediliyor

Fidanlar toprakla buluştu, meyveler kasaları doldurdu

MESKİ, Erdemli’deki altyapı çalışmalarına devam ediyor

3 yaşındaki çocuğu köpekler kovaladı

Barajda su seviyesi yüzde 10’a düştü: Çoraklaşan bölgeye voleybol direği diktiler

Kartınızı sakın kimseye vermeyin: Hesabı arkadaşı kullandı, cezayı sahibi aldı

İsrail’in saldırıları uluslararası hukuku hiçe sayıyor

Yükleniyor