Varda Ultra Trail'ın 3'üncüsü Adana'da başlıyor

Adana'nın eşsiz doğasında düzenlenen Varda Ultra Trail Koşusu'nun üçüncüsü, 14K, 27K ve 62K mesafelerinde sporcuları tarih ve doğayla buluşturuyor.

SPOR 8.11.2025 14:16:48 0
Varda Ultra Trail

Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda; Türkiye Atletizm Federasyonu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Pozantı Kaymakamlığı ve Adana Running Spor Kulübü paydaşlığında gerçekleştirilen 3. Varda Ultra Trail Koşusu, kentin benzersiz güzellikleri arasında sporcularla buluşmaya hazırlanıyor.

ADANA (İGFA) - 14K, 27K ve 62K mesafelerinde ultra maraton deneyimi sunan yarışlara trenle ulaşım imkanı bulunuyor. Varda Ultra Trail, bu özelliği taşıyan tek yarış olma özelliğini koruyor.

İlk iki organizasyonda spor, doğa ve turizm alanında renkli görüntülere sahne olan Varda Ultra Trail Yarışları, Adana'nın nefes kesici güzelliklerinin merkezinde gerçekleşmeye devam ediyor.

62K ile Tarihi Yolculuk

62K Varda Ultra Trail: Toros Dağları ve Çakıt Vadisi'ni tarihin izlerinde koşarak keşfedeceğiniz unutulmaz bir deneyim. Cumartesi günü saat 07.30'da Yer Köprü Restaurant önünden start alacak yarışta, Toros Dağları'nın büyüleyici doğası yarışmacılara eşlik edecek. 34. km'den sonra Belemedik Tabiat Parkı'na giriş yapacak sporcular, Çakıt Vadisi boyunca dağ eteklerinde koşacak. Yarış, 1. Dünya Savaşı'nda inşa edilen ve hala aktif olan tarihi Varda Köprüsü'nde son bulacak.

Trenle Ulaşım Keyfi

27K Train Trail yarışı, Pozantı ilçesi sınırlarındaki Belemedik kasabası meydanından start alacak. 26 km uzunluğunda ve +1925 metre irtifa kazanımlı bu dağ patika koşusunda, Belemedik Tabiat Parkı ile tarihi Varda Köprüsü arasındaki Çakıt Vadisi'nde unutulmaz bir deneyim yaşanacak.

Kanyon ve Köprü Buluşması

14K Bridge Trail: Karaisalı İlçesi'ndeki Kapıkaya Kanyonu girişinden start alacak yarış, 13.57 km uzunluğunda ve +830 metre irtifa kazanımlı bir dağ patika koşusu. Rota, binlerce yıllık oluşumla meydana gelen kanyonun eşsiz güzellikleri arasında ilerleyerek tarihi Varda Köprüsü'nde son bulacak.

Türkiye Yazarlar Birliği 4. Ankara Edebiyat Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

21 İlde DEAŞ Operasyonu: 357 Şüpheli Yakalandı

21 ilde DEAŞ operasyonu: 357 şüpheli gözaltında

Yüzyılın Konut Projesi'nde Bugün Kura Sırası Şırnak ve Hakkari'de

7 İlde Başlayan Pilot Uygulama ile Ailelere Ücretsiz Çevrim İçi Danışmanlık

Yeni Adana Stadyumu Süper Kupa Yarı Finaline Hazır

Yüzyılın Konut Projesi'nde kura süreci başlıyor: İlk çekim 29 Aralık'ta

65 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 768 Gözaltı, Tonlarca Madde Ele Geçirildi

65 İlde Geniş Kapsamlı Narkotik Operasyonu: 768 Gözaltı

500 Bin Sosyal Konut İçin Kura Süresi Başlıyor: İlk Adıyaman'da

Türkiye-İran Ekonomik İş Birliği İçin Adana'da Temaslar

Bahçeli: Acılar Üzerinde İstismar Şantiyesi Kuranlar Hayal Kırıklığına Uğradı

Erdoğan: Sabotajlara Rağmen Milletin Karşısındayız

Mersin'de ev yangını: 2 kardeş hayatını kaybetti

Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay Memleketi Kozan'da Anıldı

Adana'da Trafiği Rahatlatacak Ege Bağatur Kavşağının Temeli Atıldı

14 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 112 tutuklama

Kuvvetli Kar Yağışı ve Dondurucu Soğuklar Geliyor

TİMBİR Adana Bölge Başkanı Bozkurt, Genel Başkan Basa'yı Ankara'da Ziyaret Etti

Deprem Bölgesinde 455 Bin Konut Teslim Ediliyor

Adana'da Yetimler İçin Gençlik ve STK İş Birliği

Toros Sedirleri İçin 42 Hektarlık Tohum Seferberliği

DMM: Hatay'daki Paneller Gizleme Değil, Rutin Güvenlik Önlemi

Siirt’te Sahte Uyuşturucu Testi Operasyonu: 19 Kişi Tutuklandı

İstanbul'da uyuşturucu ve fuhuş operasyonu: 22 şüpheliye gözaltı kararı!

Adana, 2026'nın İlk Kitap Fuarına Hazırlanıyor

Çine’den Hatay’a Uzanan Gönül Köprüsü: Yerli Ürünler Deprem Bölgesinde

İstanbul merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 gözaltı

4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Yükleniyor