Adana’da Yerinde Dönüşüm Projesi ile inşaatlar sürüyor

Adana’da Yerinde Dönüşüm Projesi ile inşaatlar sürüyor

GÜNDEM 2.07.2025 10:19:12 0
Adana’da Yerinde Dönüşüm Projesi ile inşaatlar sürüyor
Adana’da 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında 500 bağımsız yapının inşaat süreci devam ediyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Temmuz 2023’te başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi, depremden etkilenen bölgelerde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sundu. Proje kapsamında konutlar için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL’ye kadar faizsiz kredi, iş yerleri için 400 bin TL hibe ve 400 bin TL kredi, ayrıca her bağımsız bölüm için 40 bin TL proje desteği sağlandı. 30 Haziran projeler için son gün olarak belirlendi. Adana’da ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında 800 evin 300’ü tamamlanırken, 500 evde inşaat süreci devam ediyor.

"Yerinde dönüşüm projeleri vatandaşlarımızın işine geliyor"
Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Yerinde Dönüşüm Projesi, evleri hasar gören vatandaşlar için muazzam projedir. Adana’da 800 başvuru alındı, bunların 300’ü tamamlanırken, 500 evde ise inşaat çalışması sürüyor. Projenin büyüklüğüne, metrekaresine göre 1 yılda tamamlanan projeler mevcut. Yerinde dönüşüm, devletimizin hibe ve düşük faizli kredi verdiği bir imkan. Bu sebeple vatandaşlarımızın çok işine geliyor" dedi.
Yerinde dönüşüm projelerinde inşaat çalışmaları sürerken devletin kira yardımı yaptığına vurgu yapan Karslıoğlu, "İnşaat süreçleri devam ederken devletimiz kira yardımı yapıyor ve 2 yıl ödemesiz sıfır faizle kredi veriyor. 30 Haziran 2025 itibarıyla bu başvurular bitti. İfraz ve tevhide başvuranlar ise 30 Ağustos’a kadar bu haktan yararlanmış olacak" diye konuştu.

"Okulların tatile girmesiyle taşınmalar hızlandı"
Adana’da depremzedeler için yapılan 12 bin 595 TOKİ konutunda ise çalışmaların hızla devam ettiğine vurgu yapan Karslıoğlu, "Bu projelerimizde vatandaşlarımız oturmaya başladı. Okulların tatile girmesiyle taşınmalar hızlandı. Bu senenin sonuna kadar Adana’mızda deprem konutlarıyla alakalı gündemi kapatıyoruz" şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybeden özel harekat polisi son yolculuğuna uğurlandı

Cami müezzinini bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Mersin’de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

AOSB’nin vizyonu ATÜ’nün bilimsel gücüyle buluştu

ADASO Başkanı Kıvanç : "Terörsüz Türkiye tarihi bir dönüm noktası"

Motosikletlilerin kaza anları kamerada

Hatay’da orman yangını

30 Ağustos Zafer Kupası yaylalarda coşkuyla başladı

Mersin’de yeni doğan bebeklere ilk hediye belediyeden

MESKİ’den kuraklığa karşı stratejik hamle

Otomobiliyle kaza geçiren polis, hayatını kaybetti

Adana’da ilginç kavga kamerada

Başkandan çiftçiye destek, vatandaşa serinleten ikram

Endemik mavi kelebekler için Saimbeyli’ye akın ettiler

Karabatak su üzerine çalı ve ot taşıyarak yuva yaptı

Cezaevinden firar eden hükümlü sokakta yakalandı

Kahramanmaraş’ta robotik diz cerrahisi başladı

Prof. Dr. Özkan: "Diş koltuğunda öğürme refleksi mi yaşıyorsunuz? Nedeni bağırsaklarınız olabilir"

Depremde yerle bir olan Anadolu’nun ilk camisinin Eylül ayında ibadete açılması planlanıyor

Kahramanmaraş Ay Yıldızla donandı, milli ruh sokaklara taştı

Evlilik teklifinde atılan havai fişekler ağaçlık alanda yangınına sebep oldu

Otomobil domuza çarptı

Teknolojinin ulaşamadığı tarlalarda ellik ve orakla hasat başladı

Elektrik tesisatındaki patlama paniğe neden oldu

Skorsky pilotundan küçük çocuğa yürek ısıtan selam

Kilosu bin lira olan bu dondurma sıcak havada yok satıyor

Mersin’de restoranda hesap tartışması kanlı bitti: 6 yaralı

Adana’da alkol ve ışık donanımı uygulaması: 98 kişiye 596 bin 659 TL ceza

Arsuz’da orta refüje devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Cami müezzini bıçaklandı: O anlar kamerada

Yükleniyor