“AÇTIĞI YOLDA ADIMLARIMIZI HIZLANDIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

YEREL 8.11.2024 14:00:00 0
“AÇTIĞI YOLDA ADIMLARIMIZI HIZLANDIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe hayat dururken duyulan siren sesinin Atatürk'ün korunmak üzere emanet ettiği değerleri hatırlattığının altını çizen Başkan Kozay, vatan, bayrak, bağımsızlık ve Cumhuriyet gibi paha biçilmez değerlerin bizi bir arada tuttuğuna dikkat çekti. 

Başkan Kozay mesajında şu satırlara yer verdi:

Ne mutlu ki tarih sahnesine adını silinmeyecek altın harflerle yazdırmış, bir ulusun makus talihini tersine çevirmiş, tepeden tırnağa devrimlerle karanlık bir girdabın içinden binlerce güneş doğurmuş bir liderimiz var. O, savaş meydanlarında geçen ömrünü vatanına, milletine adamış, bir ulusun var olma mücadelesinde hem bir asker hem de bir siyasi olarak hep önde yer almıştır. Liderimiz ve yol gösterenimiz olmasıyla ne kadar gurur duysak azdır.  Ancak sadece övünmek yetmiyor; onun açtığı yolda adımlarımızı hızlandırmak boynumuzun borcudur. Ve dahası, dün olduğu gibi bugün de, yarın da bizim başka bir yolumuz yoktur. Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe hayat dururken yüreğimizde duyduğumuz siren sesi bize onun kaybını değil, korumamız için emanet bıraktıklarını hatırlatıyor: Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimiz. İşte bu paha biçilmez değerlerimiz bizi bir arada tutuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, onun ilke ve inkılaplarının yılmaz takipçileriyiz. Ülkemizi, karanlıklara aldırmadan, yorulmadan daha güzel bir yarına hep birlikte taşıyacağımıza inancım sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının üzerinden 86 yıl geçen, fakat yüreklerimizde ölümsüzleşen Mustafa Kemal Atatürk’ü; sonsuza dek yaşam kaynağı olmaya devam edecek düşünceleriyle, gösterdiği yolda kararlılıkla yürümeye devam ederek sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

 

Kahramanmaraş’ta deprem şehitleri kabirleri başında anıldı

Mersin’de 275 acemi kasap kendini yaraladı

Kurbanlıklar firarda

Sokakların gizli kahramanları Kurban Bayramı’nda sahada

Karayolunda trafiği durduran boğa, sahiplerine korku dolu anlar yaşattı

Adana’da 194 acemi kasap hastanelik oldu

Bayram tatiliyle Kızkalesi’nde deniz keyfi

Kahramanmaraş’ta acemi kasaplar hastaneye koştu

Adana’da kaçan koyun ve keçiler sahiplerini peşlerinden koşturdu

Mersin’de 4 mahallenin içme suyu sorunu çözüldü

Mersin’de geri dönüşüm için farkındalık etkinliği

Jandarmadan dron takipli bayram kutlaması

Adana’da acemi kasaplar hastanelere başvurdu

Adana’da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Deprem şehitliğinde hüzünlü Kurban Bayramı

Adana’da miras tartışmasında dayısını yaralayan şahıs tutuklandı

Duygulandıran hikaye: Şehit eşiyle yaptıklarını şimdi 13 aylık kızıyla yapıyor

Kahramanmaraş’ta buruk bayramlaşma

Yavru kumruyu kurtarmak için seferber oldu

7 metrelik su kuyusuna düşen kediyi itfaiye kurtardı

Depremin vurduğu Hatay’da vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti

Kahramanmaraş’ta bayram namazı coşkusu

Osmaniye’de bayram namazında vatandaşlar camilere akın etti

Adana’da Kurban Bayramı namazı kılındı

Kurbanlıklara davullu zurnalı konser

Köy sakinleri mezarlıkta buluşup dua etti

Hatay’da bayram arefesinde depremlerde ölenlerin mezarları ziyaret edildi

Hatay Valisi Masatlı tarihi Uzun Çarşı’da esnafla son kez bayramlaştı

Kahramanmaraş’ta otomobil yangını

Mersin’de şehitlerin anısına kurban kesildi

Yükleniyor