ABD’deki büyük çaplı perakende hırsızlığına bir Türk kızı da karıştı

Dış Haberler 2.06.2022 15:13:59 0
ABD’deki büyük çaplı perakende hırsızlığına bir Türk kızı da karıştı
ABD’nin New York kenti Belediye Başkanı Eric Adams, 26 Mayıs’ta milyonlarca dolarlık malın çalındığı büyük çaplı bir perakende hırsızlığı operasyonunu yürüten 41 kişilik çetenin çökertildiğini duyurdu. Polis ve Başsavcılık tarafından 3 yıl boyunca yürütülen operasyon sonucunda ele geçirilen çete üyeleri arasında Akasya Yaşaroğlu (26) adlı bir Türk vatandaşı bulunuyor.
New York polisi ve New York Baş Savcılığı tarafından ortaklaşa yürütülen 3 yıllık operasyon sonunda, mağaza ve eczanelerden milyonlarca dolarlık lüks mal ve ürün çalıp bunu eBay’den satan 41 kişilik bir çetenin yakalandığını duyurdu. Savcılık iddianamesinde Türk vatandaşı Akasya Yaşaroğlu’nun da ismi yer aldı.
ORGANİZE SUÇ ÇETESİ EKONOMİMİZİ ETKİLEDİ
Operasyonda, çetenin başı olduğu ileri sürülen Roni Rubinov’a ait 3.8 milyon dolar değerindeki ürüne ve 300 bin dolar nakit paraya el konulduğu ifade edildi. Yaşaroğlu’nun da aralarında bulunduğu sanıkların; çeşitli işletme yolsuzlukları, kara para aklama, çalıntı mal bulundurma suçları, dolandırıcılık planı ve komplo ile suçlandığı belirtildi. New York Belediye Başkanı Adams açıklamada, “Bu sadece hırsızlık değildi, aynı zamanda organize bir suç çetesinin parçası olarak mağazalara giren ve rafları boşaltan insanlardı. Bu devasa perakende hırsızlık planı, büyük mağazalardan büyük zincirlere ve bağımsız işletmelere kadar ekonomimizin her düzeyini etkiledi” dedi.
ÇETENİN ÇALDIĞI ÜRÜNLER
Çetenin çaldığı ürünler arasında tasarımcı kıyafetleri, el çantaları ve diğer lüks moda ürünleri yer aldığı ifade edilerek makyaj malzemelerinden reçetesiz lüks eczane ürünlerine kadar bir çok perakende ürünün çalınarak eBay’de satılmasından büyük miktarda para elde edildiği ifade edildi. Kişilerin evlerine yapılan baskın sonrasında Amazon, Walgreens, Visa, Apple iTunes, American Express ve Pottery Barn dahil olmak üzere yaklaşık 60 farklı perakendeciye ait 550'den fazla hediye veya nakit alışveriş kartı ele geçirildiği ayrıca 300 bin dolar nakit paraya el konulduğu belirtildi. Çalıntı malların eBay’de ‘Treasure-Deals-USA’ adlı online mağaza üzerinden satıldığı ifade edildi. Akasya Yaşaroğlu suçlu bulunursa, 8 ila 25 yıl arası hapis cezası alabileceği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta bahçe yangını

Hatay’da 200 hane yangın dolasıyla tahliye edildi

Adana ve Osmaniye’de 14 farklı noktada orman yangını çıktı, 13’ü kontrol altında

Hatay’da 12. saatte orman yangını sürüyor: Bin 800 kişi tahliye edildi

Kozan’daki orman yangını: Kimi hayvanları için, kimi de canlı yayın için hayatını tehlikeye attı

Otomobil, lokantaya girdi: 5 kişi hastanelik oldu

Kahramanmaraş’ta silahlı kavga: 1 yaralı

Hatay Valisi Masatlı: "Yangına 4 hava aracı ve 414 kara aracı ve bin civarı da personelimiz yangına müdahale ediliyor"

Kahramanmaraş’ta 3 araçlı zincirleme kaza: 4 yaralı

Trafiği kapatıp drift atanlara 52 bin TL ceza

Kozan’daki orman yangınında çiftçiler, hayvanlarını korumak için mücadele etti

Hatay’daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale dron ile görüntülendi

Alkollü sürücünün ölümüne neden olduğu temizlik personeli toprağa verildi

Kozan’daki orman yangını sürüyor, ekipler müdahale ediyor

Oto yıkamacıda ölen 4 gençten 2’sinin cenazeleri toprağa verildi

Mersin’de 4 genci ölüme bu araç götürmüş

Adana’da orman yangını

Osmaniye’de hurdalıkta çıkan yangın söndürüldü

Erdemli’de 6 bin 800 öğrenciye Kur’an eğitimi

Mersin Bozyazı’da orman yangınına ekipler müdahale ediyor

Hatay Valisi Masatlı: "3 mahallemizde tahliyeler başladı"

Adana Kozan’da aranan 7 şahıs yakalanıp tutuklandı

ATÜ, Bilim Kafe etkinliğine tarihi mekanda ev sahipliği yaptı

Adana’dan 19 firma Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı arasında yer aldı

ATO’dan evleneceklere indirim desteği

Mersin’de oto yıkamacıdaki faciada ölü sayısı 4’e yükseldi

Alevlerin arasına arılarını kurtarmaya geldi

Adanaspor’un altyapı sorumlusu Eyüp Arın, takımdan ayrıldı

Kahramanmaraş’ta orman yangını büyümeden söndürüldü

Sır Barajı’nda adada mahsur kalan 3 çocuk ve 2 köpek kurtarıldı

Yükleniyor