ABD’deki büyük çaplı perakende hırsızlığına bir Türk kızı da karıştı

Dış Haberler 2.06.2022 15:13:59 0
ABD’deki büyük çaplı perakende hırsızlığına bir Türk kızı da karıştı
ABD’nin New York kenti Belediye Başkanı Eric Adams, 26 Mayıs’ta milyonlarca dolarlık malın çalındığı büyük çaplı bir perakende hırsızlığı operasyonunu yürüten 41 kişilik çetenin çökertildiğini duyurdu. Polis ve Başsavcılık tarafından 3 yıl boyunca yürütülen operasyon sonucunda ele geçirilen çete üyeleri arasında Akasya Yaşaroğlu (26) adlı bir Türk vatandaşı bulunuyor.
New York polisi ve New York Baş Savcılığı tarafından ortaklaşa yürütülen 3 yıllık operasyon sonunda, mağaza ve eczanelerden milyonlarca dolarlık lüks mal ve ürün çalıp bunu eBay’den satan 41 kişilik bir çetenin yakalandığını duyurdu. Savcılık iddianamesinde Türk vatandaşı Akasya Yaşaroğlu’nun da ismi yer aldı.
ORGANİZE SUÇ ÇETESİ EKONOMİMİZİ ETKİLEDİ
Operasyonda, çetenin başı olduğu ileri sürülen Roni Rubinov’a ait 3.8 milyon dolar değerindeki ürüne ve 300 bin dolar nakit paraya el konulduğu ifade edildi. Yaşaroğlu’nun da aralarında bulunduğu sanıkların; çeşitli işletme yolsuzlukları, kara para aklama, çalıntı mal bulundurma suçları, dolandırıcılık planı ve komplo ile suçlandığı belirtildi. New York Belediye Başkanı Adams açıklamada, “Bu sadece hırsızlık değildi, aynı zamanda organize bir suç çetesinin parçası olarak mağazalara giren ve rafları boşaltan insanlardı. Bu devasa perakende hırsızlık planı, büyük mağazalardan büyük zincirlere ve bağımsız işletmelere kadar ekonomimizin her düzeyini etkiledi” dedi.
ÇETENİN ÇALDIĞI ÜRÜNLER
Çetenin çaldığı ürünler arasında tasarımcı kıyafetleri, el çantaları ve diğer lüks moda ürünleri yer aldığı ifade edilerek makyaj malzemelerinden reçetesiz lüks eczane ürünlerine kadar bir çok perakende ürünün çalınarak eBay’de satılmasından büyük miktarda para elde edildiği ifade edildi. Kişilerin evlerine yapılan baskın sonrasında Amazon, Walgreens, Visa, Apple iTunes, American Express ve Pottery Barn dahil olmak üzere yaklaşık 60 farklı perakendeciye ait 550'den fazla hediye veya nakit alışveriş kartı ele geçirildiği ayrıca 300 bin dolar nakit paraya el konulduğu belirtildi. Çalıntı malların eBay’de ‘Treasure-Deals-USA’ adlı online mağaza üzerinden satıldığı ifade edildi. Akasya Yaşaroğlu suçlu bulunursa, 8 ila 25 yıl arası hapis cezası alabileceği belirtildi.

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Eskişehir, ELoGE ödülünü üçüncü kez kazandı

Adana'da medya için yapay zekâ eğitimi düzenlendi

Tolga Bilget Maltepe'de unutulmaz piyano resitali verdi

Adana ve Mersin selinde 33,5 milyon TL yardım

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Nacar: Togg ‘Seyhan’ Adana'ya yakışır

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özdemir:”Şov yapmayın işinizi yapın”

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Osmaniye’de anma programı düzenlenecek

Mersin'de 4. Nergis Şenliği yoğun ilgi gördü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana İl Teşkilatı, 15 Şubat’ta yapılacak olağan il kongresi öncesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayseri'de İhracatın Yıldızları Ödüllendirildi

Osmangazi'de 6 Şubat Depremleri Anıldı

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Paneli Kozan'da Yapıldı

Adana Yüreğir'e Yeni Evlendirme Dairesi Yapılıyor

Nuri Aslan deprem anmasında sessiz yürüyüşe katıldı

Nevşehir Belediyesi 6 Şubat Depremlerini andı

Meteoroloji'den sel ve çığ uyarısı: Kuvvetli yağış geliyor

Deprem sonrası eğitim raporu: 75,5 milyon kişiye destek

Yükleniyor