600’ü aşkın motor tutkunu Mersin’de buluştu

MERSİN'DE 600'Ü AŞKIN MOTOR TUTKUNU, İLERİ DÜZEY GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİNDE BİR ARAYA GELDİ.

SPOR 26.02.2024 11:46:10 0
600’ü aşkın motor tutkunu Mersin’de buluştu

Mersin’de 600’ü aşkın motor tutkunu, ileri düzey güvenli sürüş eğitiminde bir araya geldi. Çevre illerden katılımcıların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, her şeyden önce güvenli motor sürmek gerektiğine dikkat çekildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen ileri düzey güvenli sürüş eğitiminde, motor tutkunlarıyla İleri Düzey Motor Eğitmeni Zafer Akçay bir araya geldi. Akçay, motor severlere sorular sordu, doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti. Çeşitli güvenli sürüş tekniklerinin anlatıldığı ve motor sürmenin inceliklerine değinildiği etkinlikte her yaştan motor tutkunları yer aldı.

Yıllardır ileri ve güvenli sürüş eğitimleri verdiğini belirten Akçay, 'İstanbul’da yaşıyorum ancak bu bölgeyi çok sevdiğim için ara sıra gelip burada motor severlerle buluşuyoruz. Tümüyle ücretsiz bir etkinliktir bu. Motosikletin teorisini anlatıyoruz burada insanlara, karşılıklı gülüşüyoruz, konuşuyoruz. Mersinlilerin, Adanalıların, Hataylıların ilgisi çok güzeldi. 600 kişilik salon yetmedi bize. Keşke daha büyük bir salon olsaydı diye düşündük' dedi.

'5 koruma olmadan en küçük motosiklete dahi binmeyin'

Motosiklet sürmeyi son derece keyifli ve bir o kadar da tehlikeli olarak tanımlayan Zafer Akçay, 'Bunun için bilgi gerekir, beceri gerekir, tecrübe gerekir. Buna sahip olana kadar lütfen çok dikkat edin. Ayrıca kask, mont, pantolon, eldiven ve bot. Bu 5 koruma olmadan en küçük motosiklet dahi olsa lütfen binmeyin, 1 kilometre dahi olsa sürmeyin çünkü vücudunuz değerli' şeklinde konuştu.

Etkinlikten sosyal medya üzerinden haberi olduğunu dile getiren Gülşah Süslü, 'Zafer Akçay’ı sosyal medya hesapları üzerinden de takip ediyorum. Çok değerli, kıymetli bilgiler veriyorlar. Kendileriyle bizzat burada canlı canlı da bilgi almak amacıyla geldim. Mutluyum, güzel' cümlelerine yer verdi.

Motor sürmeyi bir tutku olarak tanımlayan Süslü, 'Motor sürmek bir özgürlük. Özgür ruhlu insanlarla birlikte olmak da çok keyifli. Bir arada toplu olarak sürüş yapmak da çok keyifli. O yüzden hep birlikte keyifli zaman geçirmeye geldik buraya' diye konuştu.

Etkinlik için Gaziantep’ten geldiğini belirten motor tutkunu Zekeriya Kuday, 'Motor adına kendimize bir şeyler katabilmek için Gaziantep’ten geldim. Faydalı olacağına inandığım için geldim. Gayet de güzel, faydalı bir etkinlik oldu. Zaten katılanlardan belli. İleri düzey motosiklet sürüşü adına elbette eksiklerimiz var. Onu da Zafer hocayla ve de internetten açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Onun için buralara kadar geldik, faydalı bir şeyler öğrenmek için motosiklet adına' ifadelerini kullandı.

Eğitime katılanlardan Alican Bildik de, 'Etkinliğin burada olması bizim adımıza sürpriz oldu çünkü başta Adana’da olacaktı. Adana’da olsa da gidecektik. Mutluyuz burada olduğu için. Eğitimlerine de katılmak isteriz ama hocamız İstanbul’da olduğu için biraz uzak oluyor. Belki ileride bir eğitim olursa Mersin’de veya Adana’da yakın bir yerde, yeniden katılmak da isteriz' açıklamasını yaptı.

Kaza sonrası kavga eden sürücüler çocukları ağlattı

Kahramanmaraş'ta otomobil tıra arkadan çarptı: 4 yaralı

Galatasaray'ın Liverpool galibiyeti Osmaniye'de coşkuyla kutlandı

Manavgat yolsuzluk davasında 3. duruşma: Tanıklar dinlendi, tutukluluk devam etti

Kahramanmaraş'ta Metruk İş Yerinde Erkek Cesedi Bulundu

Selinus Antik Kenti Nijerya'da fotoğraf sergisiyle tanıtıldı

Burdur'da trafik kazasında yaralanan 21 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta manav yangını itfaiye müdahalesiyle söndürüldü

Tarsus'ta iftar sofrasında kardeşlik buluşması

Mut Kaymakamı Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

Burdur'da helikopterle trafik denetimi: 684 araç kontrol edildi

Trendyol 1. Lig'de Pendikspor, Serikspor'u 4-3 Yendi

Burdur'da uyuşturucu operasyonu: 5 bin kullanımlık sentetik madde ele geçirildi

ALTSO Başkanı Erdem: Alanya'da Turizmde Birlik Vurgusu

Osmaniye'de Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü

Isparta'da motosiklet kazası: Sürücü yaralandı

"Çete Destanı" turnuvasının kazananları İstanbul'u gezdi

Adana'da üst geçit eylemi: 10 aydır bekleyen mahalleli isyan etti

Muhtarlar Konfederasyonu Heyeti Isparta'da Başdeğirmen'i Ziyaret Etti

Akdeniz Belediye Spor U-14 Takımı Aksaray'daki Türkiye Şampiyonası için hazır

Kahramanmaraş'ta Yenişehir ve Karamanlı Mahallelerinde Asfalt Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Hatay'da Dörtyol'un su şebekesi yenileniyor, 7 mahalle modern altyapıya kavuşuyor

Adana'da trafik tartışması sopa ve sandalyeli saldırıya dönüştü

Yayladağı Gümrük Kapısı'nda Türk ve Suriyeli Personel İftarda Buluştu

Antalya'da köpek saldırısına uğrayan 7 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

Başkan Yapar, Antakya'daki yol iyileştirme çalışmalarını inceledi

Akdeniz Belediyesi tenis kursu genç yetenekleri yetiştiriyor

Kahramanmaraş'ta otomobil uçuruma yuvarlandı, sürücü kurtarıldı

Antalya'da göçmen faciasında gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Serik'te Ebru, Hat ve Naht Sanatı Sergisi Açıldı

Yükleniyor

loading