500 bin sosyal konutta ilk teslimat Mart 2027'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da 500 bin sosyal konut projesinin ilk teslimatlarının Mart 2027'de başlayacağını açıkladı.

GÜNDEM 26.01.2026 11:07:41 0
500 bin sosyal konutta ilk teslimat Mart 2027

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Büyükşehir Belediye Binası önünde düzenlenen; “Ev Sahibi Türkiye” 6.973 Kura Çekimi, 1.482 Konut Anahtar Teslimi, Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Yatırımların Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Aydın-BHA

“500 bin sosyal konut projemizde ilk teslimatları Mart 2027’de yapacağız”

Tarih ve medeniyet kokan ovası, dağı, deniziyle, eşsiz güzelliklere sahip Aydın’da olmanın bahtiyarlığını yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi bağrınıza bastınız, kucakladınız. Bugün bir kez daha efeler şehri, merhum Menderes’in şehri olduğunuzu gösterdiniz" dedi. Aydın’a mahcup olmamak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Erdoğan, devletin tüm kurumlarının şehri kalkındırmak için iş birliği içinde olduğunu vurguladı.

Yüzyılın Konut Projesi'nde İlk Adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ev Sahibi Türkiye" sloganıyla başlattıkları proje kapsamında ülke genelinde toplam 500 bin sosyal konut inşa edeceklerini anımsattı. Ayrıca 500 mahalle konağı, 500 anaokulu, aile sağlığı merkezleri, gündüz bakımevleri, taziye evleri, misafirhaneler ve spor salonlarını da bu projeyle kazandıracaklarını söyledi. Erdoğan, "Yüzyılın Konut Projesi’nin kura çekimlerine geçen ay başladık. Bugün de Aydın’da merkezde 2 bin 100, ilçelerde 4 bin 873 olmak üzere toplam 6 bin 973 konutun kurasını çekiyoruz. Konutlarımızın ilk teslimatlarını 2027 yılının mart ayından itibaren yapmak niyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgesindeki Başarıya Atıf

Ana muhalefetin "bu evleri bitiremezler" eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depreminden sonra da benzer söylemlerle karşılaştıklarını hatırlattı. "Hükûmet bu enkazın altında kalır, bunlar enkazı kaldıramaz, evleri inşa edemezler" dendiğini ancak bunun aksini ispatladıklarını belirtti. Erdoğan, 27 Aralık’ta, yıl bitmeden 455 bininci konutun anahtarlarını Hatay’da hak sahiplerine teslim ettiklerini vurgulayarak, "Millete söz verdik, sözümüzü yerine getirdik" dedi.

87,5 Milyar Liralık Yatırım Paketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün toplam değeri 87,5 milyar lirayı aşan yatırımları Aydın'ın hizmetine sunduklarını ifade etti. Aydın Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, 1300 yatak kapasiteli, 65,5 milyar liralık yatırıma sahip bu hastanenin şehre büyük katkı sağlayacağını söyledi. Hastanede 365 poliklinik, 34 ameliyathane, 250 yoğun bakım yatağı, nükleer tıp merkezi ve 2 bin 269 araçlık otopark bulunduğunu kaydetti.

Çıldır Havalimanı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın halkına bir müjde daha verdi. Aydın Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması için gerekli çalışmaları başlattıklarını açıkladı. Ulaştırma Bakanı'na gerekli talimatı verdiklerini belirten Erdoğan, "Hayırlı, uğurlu olsun" diyerek bu adımın şehrin ulaşım imkanlarını genişleteceğini ifade etti.

AYDIN ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Şehir Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin şehir hastanesiyle çok farklı imkana kavuşacağını söyledi. Onkoloji bölümüyle ilgili adımları da atacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aydınlılar, İzmir’e gitmek veya farklı bir ile gitmek gibi bir sıkıntı yaşamayacak. Bundan böyle Aydın kendi bünyesinde bu ihtiyaçlarını giderebilecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1300 yataklı hastanede, 365 poliklinik ve 34 ameliyathanenin yer aldığını belirterek, şunları kaydetti: "65,5 milyar liralık yatırım büyüklüğüne sahip Aydın Şehir Hastanemizde 2 bin 609 araçlık açık ve kapalı iki adet otoparkımız bulunuyor. Nükleer tıp merkeziyle, 45 diyaliz cihazıyla, 16 yanık yatağı ve 250 yoğun bakım yatağıyla, 3 MR, 3 tomografi cihazıyla her açıdan gurur verici bir şifa merkezini şehrimize kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Aydın Şehir Hastanemiz aynı zamanda bir eğitim ve araştırma hastanesi olacak. Aydın’ımız inanıyorum ki bu şehir hastanesiyle çok daha güçlü, çok daha farklı bir şekilde geleceğe yürüyecek."

.

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Eskişehir, ELoGE ödülünü üçüncü kez kazandı

Adana'da medya için yapay zekâ eğitimi düzenlendi

Tolga Bilget Maltepe'de unutulmaz piyano resitali verdi

Adana ve Mersin selinde 33,5 milyon TL yardım

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Nacar: Togg ‘Seyhan’ Adana'ya yakışır

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özdemir:”Şov yapmayın işinizi yapın”

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Osmaniye’de anma programı düzenlenecek

Mersin'de 4. Nergis Şenliği yoğun ilgi gördü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana İl Teşkilatı, 15 Şubat’ta yapılacak olağan il kongresi öncesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayseri'de İhracatın Yıldızları Ödüllendirildi

Osmangazi'de 6 Şubat Depremleri Anıldı

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Paneli Kozan'da Yapıldı

Adana Yüreğir'e Yeni Evlendirme Dairesi Yapılıyor

Nuri Aslan deprem anmasında sessiz yürüyüşe katıldı

Nevşehir Belediyesi 6 Şubat Depremlerini andı

Meteoroloji'den sel ve çığ uyarısı: Kuvvetli yağış geliyor

Deprem sonrası eğitim raporu: 75,5 milyon kişiye destek

Yükleniyor