2.5 milyon kaçak makaron ele geçirildi

2.5 milyon kaçak makaron ele geçirildi

GÜNDEM 31.01.2025 10:10:59 0
2.5 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Adana’da polis kovalamaca sonucu ateş açarak durduğu panelvan araç ve önce lüks otomobilde 2.5 milyon kaçak makaron ele geçirilirken gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Durdurulan panelvan aracın sürücüsünün, “Hasımlarım var polis olduğunu anlamadım” derken öncülük yapan otomobil sürücüsünün de, “Çay içmeye gittik, bir anda yakaladınız” diye pişkin savunma yaptığı öne sürüldü.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kente yüklü miktarda kaçak makaron getirileceği bilgisini aldı. Bunun üzerine polis Sarıçam ilçesine bağlı Kürkçüler Mahallesi D-400 karayolunda önlem aldı. Polis öncülük yapan lüks otomobili takibe aldı.
Lüks otomobil bölgede defalarca tur atarak etrafta polis olup olmadığını kontrol etti. Akabinde öncü olan otomobildeki kişiler içerisinde gümrük kaçağı makaron yüklü panelvan araçla birlikte kente doğru ilerlemeye başladı.
Polis bir süre şüphelileri takip ettikten sonra Yüreğir İlçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi D-400 karayolunda “dur” ihtarında bulundu. Öncü olan lüks otomobil ve panelvan araç sürücüleri ihtara uymayıp kaçmaya başladı.
“Polis tabanca ile ateş açıp lastiklerini patlattı””
Panelvan sürücüsü polis araçlarının üzerine sürüp kaçmaya devam ederken 10 kilometre süren kovalamacanın ardından Yüreğir İlçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde polis her iki aracında lastiklerine tabana ile ateş açtı. Lastikleri patlatılan panelvan araç ve otomobil durdurularak içindeki 5 şüpheli yakalandı.
“Ters kelepçe takılıp etkisiz hale getirildi”
Panelvan aracın sürücüsü Masum D. (28) ve yolcu konumdaki Ferhat K. (29) ters kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi. Lüks otomobilin sürücüsü Alican B. (28) ve yanında bulunan Umut Ö. (30)’de ters kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi.
“2 milyon 500 bin makaron çıktı”
KOM ekipleri panelvan araçta yaptığı aramada piyasa değeri 1 milyon 500 bin TL olan 2 milyon 500 bin gümrük kaçağı makaron ele geçirdi.
“Polisin üzerine sürdü, hasımları var diye savunma yaptı”
Panelvan sürücüsü Masum D.’nin ifadesinde, ”Hasımlarım var, polis olduğunu anlamadım. Silah sıkılınca kaçtım. Taşıdığım malzemenin de ne olduğunu bilmiyorum” dediği öne sürüldü.
“Öncülük yapıp ‘Çay içmeye gittik’ savunması yaptı”
Lüks otomobil ile panelvan araca öncülük yapan Alican B.’nin ise emniyetteki sorgusunda, “Biz arkadaşımla çay içemeye gittik. Ben öncü falan değilim evime gidiyordum, bir anda yakaladınız” dediği öne sürüldü.
“Öncülük yapan sürücü ve arkadaşının kesinleşmiş hapis cezaları var”
Lüks otomobilin sürücüsü Alican B.’nin silahla kasten yaralama suçundan, arkadaşı Umut Ö.’nün ise yağma suçundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.
Kom ekipleri olayla ilgili yürüttüğü soruşturmada Abdullah Ş.’yide gözaltına aldı.
Emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Masum D., Ferhat K., Alican B. ve Umut Ö. tutuklanırken Abdullah Ş. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

7 İlde Başlayan Pilot Uygulama ile Ailelere Ücretsiz Çevrim İçi Danışmanlık

Yeni Adana Stadyumu Süper Kupa Yarı Finaline Hazır

Yüzyılın Konut Projesi'nde kura süreci başlıyor: İlk çekim 29 Aralık'ta

65 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 768 Gözaltı, Tonlarca Madde Ele Geçirildi

65 İlde Geniş Kapsamlı Narkotik Operasyonu: 768 Gözaltı

500 Bin Sosyal Konut İçin Kura Süresi Başlıyor: İlk Adıyaman'da

Türkiye-İran Ekonomik İş Birliği İçin Adana'da Temaslar

Bahçeli: Acılar Üzerinde İstismar Şantiyesi Kuranlar Hayal Kırıklığına Uğradı

Erdoğan: Sabotajlara Rağmen Milletin Karşısındayız

Mersin'de ev yangını: 2 kardeş hayatını kaybetti

Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay Memleketi Kozan'da Anıldı

Adana'da Trafiği Rahatlatacak Ege Bağatur Kavşağının Temeli Atıldı

14 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 112 tutuklama

Kuvvetli Kar Yağışı ve Dondurucu Soğuklar Geliyor

TİMBİR Adana Bölge Başkanı Bozkurt, Genel Başkan Basa'yı Ankara'da Ziyaret Etti

Deprem Bölgesinde 455 Bin Konut Teslim Ediliyor

Adana'da Yetimler İçin Gençlik ve STK İş Birliği

Toros Sedirleri İçin 42 Hektarlık Tohum Seferberliği

DMM: Hatay'daki Paneller Gizleme Değil, Rutin Güvenlik Önlemi

Siirt’te Sahte Uyuşturucu Testi Operasyonu: 19 Kişi Tutuklandı

İstanbul'da uyuşturucu ve fuhuş operasyonu: 22 şüpheliye gözaltı kararı!

Adana, 2026'nın İlk Kitap Fuarına Hazırlanıyor

Çine’den Hatay’a Uzanan Gönül Köprüsü: Yerli Ürünler Deprem Bölgesinde

İstanbul merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 gözaltı

4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Konuşan Mektuplar MTSO’da Sergileniyor: Kuşaklar Arası Sanat Köprüsü

PAYCO ödeme sistemleri soruşturması genişletildi: 28 gözaltı

PAYCO'ya Yasa Dışı Bahis ve Kara Para Aklama Soruşturması

Büyükgümüş: 'Kaybetmiş Bir Medeniyetin Evlatları Değiliz'

28 İlde FETÖ Operasyonu: 76 Şüpheli Yakalandı

Yükleniyor