100 ton üretimin olduğu Mersin'de polenin kilosu 300 lira

EKONOMİ 15.05.2023 09:30:30 0
100 ton üretimin olduğu Mersin
MERSİN’in Erdemli ilçesinde arıcılar tarafından kovanlara kurulan tuzaklarla elde edilen vitamin deposu polen, kilosu 300 liradan satılıyor. Hasadına başlanan polen, pandemi sürecinin ardından yurt içinde olduğu kadar Avrupa ülkelerinden de alıcı buluyor. Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt, 'Bölgemizde dönemde yaklaşık 100 ton polen üretimi yapılıyor. Bal ve arı sütünün yani sıra polene olan ilgi de son zamanlarda arttı' dedi.
Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt, yaklaşık 100 ton polen üretimi yapılan kentte arıcılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirtti. Kilosu 300 liradan satılan polenlerin, meşakkatli bir süreçten geçtikten sonra elde edildiğini kaydeden Kurt, 'Arıcılıkta modern ve polen tuzaklı kovanların kullanılmaya başlanmasının ardından polen üretimi arttı. Bölgemizde, dönemde yaklaşık 100 ton polen üretimi yapılıyor. Bal ve arı sütünün yani sıra polene olan ilgi de son zamanlarda arttı. Vitamin deposu polen daha çok Avrupa ülkelerine gönderiliyor' dedi.
Erdemli ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 450 rakımlı Esenpınar Mahallesi'nde eşiyle arıcılık yapan Fazilet Tipi (47) ise '20 yıldır arıcılık işi ile ilgileniyoruz. 150 kovanımız bulunuyor. Yaklaşık bir aylık sürecek olan polen hasadına başladık. Bu yıl havaların yağışlı gitmesi nedeniyle rekolte yüzde 50 oranında arttı. Daha önceleri fazla tüketilmeyen polen, son iki yıldır büyük rağbet görüyor' dedi. 
'AVRUPA ÜLKELERİNE GÖNDERİLİYOR'
Arı yetiştiricisi Fazilet Tipi, polenlere en çok Avrupa’dan talep geldiğini kaydederek, 'Özellikle, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelere polenlerimizi gönderiyoruz. Mayıs ayının ilk haftasında başlayan polen üretimi yine mayıs ayının son haftasına kadar devam edecek. Her gün arı kovanlarımızın bulunduğu yere geliyoruz ve günlük olarak polenlerimizi topluyoruz. 150 adet kovandan günde 15 kilo polen topluyoruz. Bu polenlerimizi difrize atarak önce şokluyoruz daha sonra temizleme işlemi yaptıktan sonra paketleyerek tüketiciye ulaştırıyoruz. Bölgemiz çok zengin çiçeklerin bulunduğu bir yer olduğu için polenleri de çok kaliteli çıkıyor. Bu sezonda topladığımız polenler ise kilosu 300 liradan alıcı buluyor. Bu fiyatlar da bizleri mutlu ediyor' diye konuştu. ()

Yargılanan Derya öğretmenin katili meslektaşa ’yağma’ soruşturması

Yıkım esnasında 7 katlı bina iş makinesinin üzerine devrildi: O anlar kamerada

Kırıkhan’da trafik kazası: 4 yaralı

Hatay’da orman yangını havadan müdahaleyle kontrol altına alındı

Mersin’de 5 kamyon dolusu son kullanma tarihi geçmiş şekerleme ele geçirildi

Hatay’da orman yangını

Kalbi duran yavru kediye yürek ısıtan kalp masajı

Doğu Akdeniz için yüksek sıcaklık uyarısı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

İş Bankası’ndan Kahramanmaraş Elbistan’da Tarım İhtisas Şubesi

Velilerin kurduğu "Çocuklar Derse Biz Sahneye" topluluğu sahnelediği "Ah Şu Gençler" adlı oyunla büyük beğeni topladı.

Hatay turizmine can suyu olacak plajlar HBB tarafından hayata geçiriliyor

Adana’da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

Üreticileri, ithal edilen güle ek gümrük vergisi istedi

Yeğenini yakan amca, suçu ağabeyine attı

Deprem anındaki panik, güvenlik kamerasına yansıdı

Başkanın büyükşehir paylaşımı Osmaniyelileri heyecanlandırdı

Mersin’de arıcılara ve üreticilere bal gibi destek

Adana’da uyuşturucu tacirlerine operasyon: 6 tutuklama

Adana’da 1 tondan fazla tütün, binlere sahte bandrol ele geçirildi

Makedonya’dan geldi, depremzede şehirde şifa buldu

Otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Emeklilerden Mercan Bilim Merkezi’ne tam not

Psikiyatri Uzmanı Dr. Öztürk: "Kötü hatıralardan kurtulmak EMDR ile mümkün olabilir"

Mersin’de araçlar iş yerlerine daldı

Adana’da çevre skandalı: Boru döşeyip lagımı Kilgen Çayı’na bırakmışlar

Baş ağrısıyla acil servisin yolunu tutan 51 yaşındaki adamın karaciğer organ nakliyle başka bir hastaya umut oldu

Üst geçit duvarına çarpan kamyondaki 2 kişi yaralandı

Başkanın büyükşehir hayaliyle paylaştığı harita Dörtyolluları ikiye böldü

Balık ağına takılan kediyi itfaiye kurtardı

Yükleniyor