Menü Çukurova Haber Ajanası
Tarih: 25.03.2026 11:34
Muratpaşa'da Gençlere Yapay Zeka ve Görsel Üretim Atölyesi

Muratpaşa'da Gençlere Yapay Zeka ve Görsel Üretim Atölyesi

Facebook Twitter Linked-in

Muratpaşa Belediyesi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde (ASSİM) 15-19 yaş arası gençlere yönelik yapay zeka ve görsel üretim atölyesi düzenliyor. Program, fotoğraf, video ve yapay zeka destekli içerik üretimi alanlarında gençlerin dijital becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Başvurular için son tarih 2 Nisan olarak belirlendi.

Geleceği Tasarlayan Eğitimler

"Geleceği Tasarlayanlar" başlıklı eğitim, Saves Digital kurucusu Mertcan Sarı eğitmenliğinde dört hafta boyunca sürecek. Uygulamalı eğitimde; fotoğrafın temelleri, ışık ve kompozisyon, video çekimi, yapay zeka ile görsel üretimi ve prompt mühendisliği gibi konular ele alınacak.

Yapay Zekanın Mimarları Programı

"Yapay Zekanın Mimarları" eğitimi ise yapay zeka mühendisi Emin Tıraş liderliğinde gerçekleştirilecek. Bu dört haftalık programda, büyük dil modellerinin (LLM) temelleri, gelişmiş prompt mühendisliği ve multimodal içerik üretimi işlenecek.

Başvuru ve Program Detayları

Akdeniz Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliği ile düzenlenen eğitime başvurular 24 Mart-2 Nisan tarihleri arasında alınacak. Kontenjanı 60 kişi ile sınırlı olan program, 4 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Detaylı bilgi ve başvuru için 322 52 70 numaralı telefon hattından iletişime geçilebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —