Menü Çukurova Haber Ajanası
Tarih: 12.03.2026 12:00
Tarsuslu öğrenciler belediyeyi ziyaret etti, yerel yönetimi öğrendi

Tarsuslu öğrenciler belediyeyi ziyaret etti, yerel yönetimi öğrendi

Facebook Twitter Linked-in

Miniklerin Yerel Yönetim Keşfi

Mersin'in Tarsus ilçesinde Musa Bengi İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, yerel yönetimlerin işleyişini yerinde görmek için Tarsus Belediyesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda düzenlenen program, öğrencilerin coşkuyla okuduğu İstiklal Marşı ile başladı ve salonda duygulu anlar yaşattı.

Başkan Boltaç'tan Samimi Sohbet ve Mesajlar

Marşın ardından öğrencilerle bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, çocukların enerjisinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Ziyarette, belediyelerin park düzenlemelerinden temizlik hizmetlerine, sosyal alanlardan yol yapımına kadar şehir yaşamındaki kritik rolleri örneklerle anlatıldı. Başkan Boltaç, "Bir belediye başkanının en önemli görevi, yaşadığı şehirde insanların hayatını kolaylaştırmaktır" diyerek yerel yönetimin temel amacını vurguladı.

Meraklı Sorular ve Anlamlı Hediye

Program boyunca öğrenciler, belediye başkanının nasıl seçildiğinden belediyenin görevlerine kadar pek çok konuda merak ettikleri soruları sordular. Hatta bazı öğrenciler ileride belediye başkanı olmak istediklerini söyleyerek gülümseten anlar yaşattı. Ziyaretin en özel anlarından biri ise öğrencilerin Başkan Boltaç'ın isminden yola çıkarak hazırladıkları akrostiş şiiri okuması oldu. Bu anlamlı hediyeden çok etkilenen Boltaç, şiiri çerçeveletip saklayacağını söyledi.

Pratik Talepler ve Bilgilendirmeler

Öğrenciler ziyaret sırasında yalnızca öğrenmekle kalmadı, okul bahçelerindeki parkın onarılması gibi pratik taleplerini de ilettiler. Başkan Boltaç bu talebi ilgili müdürlüğe ileterek değerlendirilmesini istedi. Ayrıca, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere gıda denetimleri, hijyen kontrolleri ve alışverişte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi.

Hatıralarla Son Bulan Ziyaret

Samimi ve interaktif geçen ziyaret, öğrencilerin, öğretmenlerin ve belediye çalışanlarının katıldığı bir hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —