Tarih: 31.01.2026 10:18

18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA - BHA

Yağışların Karakteri Değişiyor

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanaklar görülecek. İç Ege'nin yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'da ise karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Kuvvetli Yağışların Adresleri

Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çanakkale, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Antalya'nın doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller

Bu kapsamda, kuvvetli yağış beklenen Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Hatay, Mersin, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla ve Osmaniye ile karla karışık yağmur beklenen Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Doğu'da Buzlanma ve Çığ Riski

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayları görülebileceği belirtilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi devam ediyor.

Sıcaklıklar ve Rüzgar Tahmini

Hava sıcaklıklarının güneydoğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle güneyli, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek. Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —