Menü Çukurova Haber Ajanası
Tarih: 14.03.2026 10:19
40 yıllık öğretmen Sezgin Öztürk, 50 bin öğrencisiyle duygusal vedalaştı

40 yıllık öğretmen Sezgin Öztürk, 50 bin öğrencisiyle duygusal vedalaştı

Facebook Twitter Linked-in

Bir Ömürlük Eğitim Yolculuğu

Hatay'da 40 yıllık eğitimcilik hayatını tamamlayarak emekliliğe ayrılan öğretmen Sezgin Öztürk, 30 yıl boyunca görev yaptığı İskenderun Lisesi'nden eski ve yeni öğrencilerinin alkışları arasında hüzünlü bir veda etti. Rizeli olan ve 1986 yılında İskenderun Lisesi'ne stajyer olarak atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 65 yaşındaki Öztürk, meslek hayatının 35 yılını idareci olarak geçirdi ve yaklaşık 50 bin öğrencinin hayatına dokundu.

Alkışlar Arasında Duygusal Veda

Yaş haddinden emekli olan Öztürk için İskenderun Lisesi'nde düzenlenen veda programında öğrencileri ve meslektaşları duygusal anlar yaşadı. Öztürk'e çiçek ve plaket takdim edildi. Öğretmen, öğrencilerinin kendisini kapıya kadar uğurlaması ve koridorlara doluşmaları karşısında duygularını gizleyemediğini ifade etti.

"50 Binin Üzerinde Öğrenci Okuttuk"

Emekli öğretmen Sezgin Öztürk, meslek hayatını şu sözlerle özetledi: "1 Aralık 1986'da İskenderun Lisesi'ne stajyer olarak geldim. 2011'e kadar burada müdür yardımcısı olarak devam ettim. Kalabalık okul olduğu için İskenderun Lisesi'nde 50 binin üzerinde öğrenci okuttuk. 10 Mart'ta emekli oldum. Beni de ağlattılar, tüm öğrencilerim de üzüldü." Öztürk, emeklilik planlarından bahsederek çocuklarının yanında vakit geçireceğini ve herhangi bir işle uğraşmayacağını söyledi.

Öğrencisinden Öğretmenine Vefa

Bir dönem öğrencisi olan ve şimdi İskenderun Lisesi Müdürü olarak görev yapan Yaşar Düzen, anılarını paylaştı: "1 Aralık 1986 tarihinde Sezgin hocam dersimize geldi, hiç unutmuyorum 5-F sınıfında eğitim görüyordum. Sınıfa geldi, 15. dakikadan sonra sınıfta sessizlik oldu. Biz de zannettik ki gelen stajyer öğretmen değil, yılların öğretmeni. O günkü tecrübesiyle bugünkü tecrübesi neredeyse aynı noktada."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —