Menü Çukurova Haber Ajanası
Tarih: 13.03.2026 22:34
Kızılay'ın Taşköprü iftarında 3 bin kişi buluştu

Kızılay'ın Taşköprü iftarında 3 bin kişi buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Binlerce Kişi Tarihi Köprüde Buluştu
Türk Kızılay tarafından Adana'da geleneksel hale getirilen Taşköprü iftarı düzenlendi. Dünyanın halen kullanılmakta olan en eski köprüsü olan Taşköprü'de kurulan sofralarda 3 bin vatandaş bir araya gelerek Ramazan ayının bereketini paylaştı.

Protokol ve Vatandaşlar Aynı Anda Oruç Açtı
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, kent protokolü, şef Mehmet Yalçınkaya ve vatandaşların katılım sağladığı programda, ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi aynı anda orucunu açtı. Taşköprü üzerinde kurulan uzun sofra, renkli görüntülere sahne oldu.

"Adana'ya Aşevi Açmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz"
Programda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "Seyhan Nehri'nin serinliği, Çukurova'nın bereketi ve Adana insanının sıcakkanlılığı ile yoğurulmuş bu şehirde sizinle buluşmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bugün Adana'da aşevi açılışı gerçekleştirdik. 81 ilde 81 aşevi projemizde Adana'ya aşevi açmamızın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz'dan Tanıtım Vurgusu
Adana Valisi Mustafa Yavuz ise Adana'nın tanıtımına katkı sağlayacak ürünleri hem ulusal hem uluslararası arenada tanıtacaklarını ifade etti. Tarihi Taşköprü'yü dolduran vatandaşlar, iftarlarını yaparak programdan ayrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —