Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından 3 katlı evleri yıkılan Remzi ve Hüsne Kaplan çifti, aradan geçen sürenin sonunda Baykar tarafından yaptırılan deprem konutlarına yerleşti. Çift, Ramazan Bayramı'nı bu yeni yuvalarında karşılamanın heyecanını yaşıyor.
Depremin ardından zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veren çift, kendilerine teslim edilen konutla birlikte yeniden hayata tutundu. Eski evlerinin yıkılmasıyla büyük bir kayıp yaşadıklarını belirten Remzi ve Hüsne Kaplan, yeni yuvalarının kendileri için bir umut kapısı olduğunu ifade etti.
65 yaşındaki Remzi Kaplan, "Evim orta hasarlıydı. 2025'in 11. ayının 24'ünde buraya yerleştik. Evlerimizden çok memnunum. Selçuk Bayraktar'a çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun" dedi. Kaplan, bölgedeki yaklaşık bin kişilik nüfus için acil bir cami ve market ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. Konutun ödeme şartlarından ve kalitesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devlete ve Bayraktar'a tekrar teşekkür etti.
60 yaşındaki eşi Hüsne Kaplan ise, "Biz yeni geldik evimize. 3 ay oldu. 3 katlı evimiz vardı, yıkıldı. Allah razı olsun yapanlardan, yardımcı olanlardan. Çok memnunum, çok güzel. Bayramı burada geçireceğiz. Biz çok memnunuz yani devletimizden" diye konuştu.
Baykar konutlarında yaşayan bir diğer sakin Muzaffer Kara da memnuniyetini şu sözlerle paylaştı: "Allah razı olsun Selçuk Bayraktar'dan. Birinci sınıf malzeme ve işçilikle villa gibi bir yer yaptırmış. Çok teşekkür ederiz. Rahat ediyoruz evlerimizde. Bayramı inşallah evimizde, kendisine dua ede ede geçiriyoruz."