Menü Çukurova Haber Ajanası
Tarih: 18.03.2026 10:13
Hatay'da kırmızı ışık denetimi: İhlal yapan sürücüler telefonla arandı

Hatay'da kırmızı ışık denetimi: İhlal yapan sürücüler telefonla arandı

Facebook Twitter Linked-in

Bayram Öncesi Sıkı Trafik Denetimi

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde yoğun bir denetim faaliyeti gerçekleştirdi. Özellikle kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler, kameralarla tespit edilerek kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

Kamera ve Telefonla Anında Müdahale

Güvenliği ve huzuru sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, bayram öncesi olası kazaların önüne geçmek için harekete geçti. Sivil polis ekipleri, ışıkların bulunduğu noktalarda kameralarla ihlal yapan sürücüleri belirledi. Plakaları tespit edilen sürücüler, cep telefonu aranarak trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda bilgilendirildi.

"Türk Polisi İyi Ki Var"

Polis ekiplerinin kendisini arayarak ışık ihlali yaptığını ilettiğini belirten Mehmet Yılmaz, "Kırmızı ışık bir anda yanınca duramadım ve geçmek zorunda kaldım. Kasıtlı olarak yapmadım. Türk polisimiz beni arayıp uyardı. Kurallara uyuyorum ama bundan sonra daha çok uyacağım. Türk polisi iyi ki var, gece gündüz bizler için emek veriyorlar. Bayram da olsa sürekli çalışıyorlar" dedi.

Vatandaştan Polise Teşekkür

Trafik kurallarının can güvenliği için öneminin farkında olduğunu söyleyen Süleyman Özdil ise, "Dalgınlığıma geldi, hız limitim de fazlaydı. Süratli olduğum için duramadım, arkadan gelen araçlar vurur diye korkarak frene basmadım. Kırmızı ışık ihlali yaptım. Bizim kurallara uymamız lazım. Polis ekiplerimize minnet ederim. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin" ifadelerini kullanarak bayram mesaisi yapan polislere teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —