Tarih: 24.01.2026 13:19

Yayman: Bayrağa uzanan eller kırılır, Türkiye yenilmez

Facebook Twitter Linked-in

ADANA - BHA

Adana'da temaslarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Ardından Tarihi Yağ Camisi'nde cuma namazını kıldı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Bayrağın Millet İçin Anlamı

Evliya Çelebi Uygulama Oteli'ndeki AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Yayman, salondaki Türk bayraklarının, bayrağa yapılan saygısızlıklara milletin cevabı olduğunu söyledi. Bayrağın sadece bir sembol değil, ortak hafıza olduğunu vurguladı.

"Bayrak, atalarımızın kanlarıyla suladığı bu toprakları vatan yapan en kutsal semboldür. 86 milyonun ortak değeridir. O bayrak yere düşerse bu millet ayakta duramaz ama hamdolsun bu millet bayrağını yere düşürmez. Dolayısıyla bayrağa uzanan eller kırılır. Bu millet vatanını böldürmez, Türkiye'yi asla teslim etmez. Türkiye yenilmez."

Whatsapp Image 2026 01 24 At 12.19.44

Sahada Olmanın Önemi

AK Parti teşkilatlarının her zaman sahada olduğunu belirten Yayman, muhalefetin seçim dönemleri dışında milletle bağ kuramadığını ifade etti. "Biz seçimden seçime ortaya çıkanlardan değiliz. Biz her zaman sahadayız, meydandayız, sokaktayız. Milletimizin düğününde de cenazesinde de yanındayız" dedi.

CHP'ye Yönelik Eleştiriler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına da değinen Yayman, CHP'li belediyeleri sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehirlerdeki altyapı ve hizmet sorunlarına dikkat çekti.

"Seçim meydanlarında halkçı geçinenlerin, seçimlerden sonra nasıl rantçıya dönüştüğünü görüyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da çöp var, çukur var, çamur var, akmayan sular var. Yapay zeka ve uzay çağında milletimize bu yaşatılanlar zulümdür."

Whatsapp Image 2026 01 24 At 12.19.42 (1)

Yayman, CHP'yi yolsuzluk ve kamu kaynaklarının kötü kullanımı üzerinden de eleştirerek, "Rüşvet, yolsuzluk, kamu malını çarçur etme maalesef bunların gündemindedir. Bizim siyasetimiz millet içindir, bunlarınki rant siyaseti olmuştur" ifadelerini kullandı.

Yeni Anayasa Çağrısı

Adana'daki konuşmasında yeni anayasa ihtiyacına geniş yer ayıran Yayman, mevcut anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini vurguladı.

"Türkiye'de bize ekmek ve su gibi lazım olan şey yeni, sivil, demokratik ve çağdaş bir anayasadır. Bu darbe anayasasıyla Türkiye Yüzyılı inşa edilemez. Vesayetin anayasasından kurtulmak zorundayız."

Gençlere Mesaj

AK Parti İl Başkanlığı'ndaki Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birim Toplantısı'nda gençlerle buluşan Yayman, "Gençler geleceğimizdir. Kendinizi sevin, kendinizi önemseyin. Biz gençleri büyük Türkiye'nin öznesi olarak görüyoruz" dedi.

Şehit Ailesine Ziyaret

Programlarının ardından Yayman, İl Başkanı Tamer Dağlı ve beraberindeki heyetle birlikte, 2016 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir'in ailesini ziyaret etti.

Şehit için dua eden Yayman, şehidin annesi Hayriye Demir'e Türk bayrağı hediye etti. Anne Demir, "Yeter ki benim bayrağım dalgalansın, yeter ki ezanım dinmesin. Vatanım sağ olsun" diye konuştu.

Yayman, şehitleri ve ailelerini asla unutmayacaklarını, şehit emanetlerinin baş tacı olduğunu söyledi. Adana programının başarılı geçtiğini belirterek teşkilatlara teşekkür etti.

Whatsapp Image 2026 01 24 At 12.19.42




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —