Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Hürriyet Caddesi'ndeki Katlı Kavşak çalışmaları kapsamında, Duraliler 1 Ana İsale Hattı'nda yürütülen deplase ve altyapı çalışmalarını 24 saat esasına dayalı yoğun bir mesai ile tamamladı.
ASAT, mevcut hattın karayolları projesiyle çakışan bölümünü yeni bir güzergaha taşıdı. Yaklaşık 3,5 kilometrelik bu deplase çalışmasında, 1200 milimetre çapında düktil borular kullanıldı. Yaklaşık 50 personelin görev aldığı operasyonda ana hat yeniden düzenlendi ve bağlantıları tamamlanarak sistem sorunsuz bir şekilde devreye alındı.
ASAT Genel Müdürü Cengiz Gülebay, Karayolları'nın Duraliler'deki üstgeçit çalışmaları nedeniyle ana isale hattında deplase yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Gülebay, 3,5 kilometrelik hattın yeni güzergaha taşındığını ve çalışmaların saha ekiplerinin yoğun mesaisiyle kısa sürede tamamlandığını ifade etti. ASAT'ın kent altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara kesintisiz, sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.