Antalya'nın Muratpaşa ilçesi, Atatürk Parkı falezleri açıklarında, saat 14.00 sıralarında endişe verici bir olay yaşandı. Kano ile denize açılan Turgay T. (44), rüzgarın etkisiyle dengesini kaybederek suya düştü.
Güçlü akıntı, Turgay T.'yi kanosundan uzaklaştırarak kıyıdan yaklaşık 200 metre açığa sürükledi. Denizde mahsur kalan vatandaş, yaklaşık üç saat boyunca hayatta kalma mücadelesi verdi.
Bu sırada bölgede eğitim seyri yapan Antalya Emniyeti Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, suda çırpınan Turgay T.'yi fark etti. Hızla bölgeye intikal eden ekipler, bir deniz simidi atarak onu güvenli bir bölgeye çekti ve bota aldı.
Ekipler, Turgay T.'yi ve kanosunu kısa sürede karaya ulaştırdı. Denizde uzun süre kaldığı için üşüme belirtileri gösteren vatandaş, kıyıda hazır bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Ambulansta yapılan tedbir amaçlı müdahalenin ardından, Turgay T.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.